Tepertős szilvás papucs
A recept írott formája
A tészta összetétele
Gábor a Házi Pék Finompékáru liszt: 480g (alternatíva: BL55 Finomliszt)
Friss élesztő: 22g, vagy szárított: 6,16g
Só: 15g
Sótlan darált tepertő: 150g
Zsír: 45g
Tojás: 1db
Bors: 1-1,5 tk.
Fehérbor: 100ml
Tejföl: 140g
A recept prémium minőségi kiviteléhez szeretettel ajánlom a Gábor a Házi Pék Finompékáru liszt használatát:
https://csaladellato.hu/termekek/gabor-a-hazi-pek-finom-pekaru-liszt
A fehérbor teljes alkoholtartalma a sütés folyamán távozik, viszont ha valaki ettől függetlenül az elhagyásával szeretné elkészíteni a receptet, akkor javaslom a bor mennyiségét tejjel pótolni.
Szükséges még 1db tojás a kenéshez, valamint kb. 450g szilvalekvárra a töltéshez.
Optimális házi szilvalekvárt használni, vagy boltiból fogósabb, sütésálló lekvárt választani.
Az elkészítés menete
1. A darált tepertő és a zsír liszttel történő elmorzsolása
2. Tészta dagasztása a további alapanyagok hozzáadásával
3. Tésztaérés: 30 perc
4. A tészta átgyúrása, a nyújtáshoz való előformázása
5. Pihentetés: 10 perc
6. A tészta nyújtása, felvágása, töltése, majd a formai kialakítás és sütőlemezre helyezés a videón bemutatott módon.
7. Kelesztés: 30-45 perc
8. Közvetlenül a sütés előtt a felületük felvert tojással való átkenése
9. Sütés: 230C°-ra előmelegített száraz légterű, alsó-felső sütési módba állított sütőbe kell behelyezni, majd a hőfok azonnali 210C°-ra való csökkentése után a receptben bemutatott méretben 13-15 percig sütni.
A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!
A recept prémium minőségi kiviteléhez szeretettel ajánlom a Magyar Családellátó által előállított és forgalmazott Gábor a Házi Pék Finompékáru liszt a használatát!