Tepertős pogácsa
A recept írott formája
A tészta összetétele
BL55 Finomliszt: 600g
Friss élesztő: 30g, vagy szárított élesztő: 9g
Só: 20g
Darált sótlan Tepertő: 200g
Zsír: 60g
Őrölt Bors: 4-6g
Fehér Bor: 3 ek.
Tojás: 1db + 1 sárgája
Tejföl: 350g
Szükséges még 1db tojás a kenéshez!
Az elkészítés menete
1. Liszt elmorzsolása a zsiradékkal
2. Alapanyagok összedagasztása
3. Tésztaérés: 30 perc
4. Tészta nyújtása, rácsozás, szaggatás, lemezre rakás, tojásozás
5. Kelesztés: 50-70 perc
6. Közvetlen a sütés előtt ismételt tojásozás
7. Sütés: 250C°-ra előmelegített száraz légterű, alsó-felső módba állított sütőbe kell berakni, majd a sütési hőmérsékletet egyből visszaállítani 215C°-ra és így sütni a pogácsák méretétől függően 13-22 percig. A videóban szereplő pogácsákhoz mérten hasonló méretezés esetében a sütési idő 17-20 perc.
A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!
A recept prémium minőségi kiviteléhez szeretettel ajánlom a Magyar Családellátó BL65 kecskeméti kende búzalisztjének a használatát!