Tepertős pogácsa

Ismeri valaki annak az igazán régi, isteni tepertős pogácsának az ízvilágát? Ezzel a receptemmel egy kis nosztalgiára hívlak meg titeket és nem az én véleményem alapján, hanem azoknak, akiket eddig kínáltam vele, illetve akik eddig kipróbálták ezt a receptemet. Mindenkinek nagy szeretettel ajánlom!
A videós recept bemutatás megtekinthető az alábbi gombra kattintva, a teljes írott forma pedig itt megtalálható.

A YouTube-on fel lehet iratkozni a csatornámra, így mindig a lehető leghamarabb lehet értesülni a legújabb receptjeimről és természetesen minden egyes feliratkozásért nagyon hálás vagyok!

A recept írott formája

A tészta összetétele

  • BL55 Finomliszt: 600g

  • Friss élesztő: 30g, vagy szárított élesztő: 9g

  • Só: 20g

  • Darált sótlan Tepertő: 200g

  • Zsír: 60g

  • Őrölt Bors: 4-6g

  • Fehér Bor: 3 ek.

  • Tojás: 1db + 1 sárgája

  • Tejföl: 350g

Szükséges még 1db tojás a kenéshez!

Az elkészítés menete

1. Liszt elmorzsolása a zsiradékkal

2. Alapanyagok összedagasztása

3. Tésztaérés: 30 perc

4. Tészta nyújtása, rácsozás, szaggatás, lemezre rakás, tojásozás

5. Kelesztés: 50-70 perc

6. Közvetlen a sütés előtt ismételt tojásozás

7. Sütés: 250C°-ra előmelegített száraz légterű, alsó-felső módba állított sütőbe kell berakni, majd a sütési hőmérsékletet egyből visszaállítani 215C°-ra és így sütni a pogácsák méretétől függően 13-22 percig. A videóban szereplő pogácsákhoz mérten hasonló méretezés esetében a sütési idő 17-20 perc.


A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!


A recept prémium minőségi kiviteléhez szeretettel ajánlom a Magyar Családellátó BL65 kecskeméti kende búzalisztjének a használatát!

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.