teljes kiőrlésű pizza

Ebben a videómban egy igazán kiemelkedő minőségű, hosszú tésztaérésű, laza szerkezetű teljes kiőrlésű pizza receptet hoztam nektek, amelyet az otthonaitokban, egyszerű házi eszközökkel pizzériák színvonalában el tudtok készíteni. Szeretettel ajánlom a recept kipróbálását!
Ezt a receptet, akár cukorbetegek is elkészíthetik és fogyaszthatják.
A recept működik világos pizzaliszttel is, amelynek az esetében a tészta kevesebb folyadékot fog igényelni az azonos állaghoz.
A videós recept bemutatás megtekinthető az alábbi gombra kattintva, a teljes írott forma pedig itt, vagy a videó alatti leírásban megtalálható.

A YouTube-on fel lehet iratkozni a csatornámra, így mindig a lehető leghamarabb lehet értesülni a legújabb receptjeimről és természetesen minden egyes feliratkozásért nagyon hálás vagyok!

A recept írott formája

A recept kétfajta módon is elkészíthető. A bemutatott verzió kovász és élesztő közös felhasználásával készül, de ha valaki nem használ kovászt, akkor adjon a tésztához összesen 7g friss, vagy 2g szárított élesztőt és 15-30ml-el több vizet.

A kovász összetétele

A tészta összetétele

  • Teljes kiőrlésű pizzaliszt: 500g

  • A felfuttatott kovászból: 75g

  • Friss élesztő: 2g, vagy szárított: 0,56g

  • Só: 13g

  • Olívaolaj: 10g

  • Hideg víz: 370ml


Az adott összetétel 3db közepes méretű pizza elkészítésére elég. A pizzákhoz ízlés szerint lehet a feltéteket variálni.

Mi így készítettük

1. Csirkés pizza:

  • Fokhagymás tejfölös alap: tejföl, áttört fokhagyma, só, bors

  • Sóval, borssal, fokhagymával ízesített, pirított csirkemell kockák

  • Továbbá: Lilahagyma, kukorica, paradicsom, reszelt mozzarella

2. Magyaros pizza

  • Paradicsomos alap: paradicsomszósz, aprított szárított paradicsom, oregánó, fokhagyma, só

  • Továbbá: füstölt kolbász, bacon, paradicsom, lilahagyma, paprika, reszelt mozzarella

3. Rukkolás-mozzarellás pizza

  • Paradicsomos alap

  • Továbbá: paradicsom, mozzarella, sütés után rukkola

Az elkészítés ütemterve

  • Este lefekvés előtt kovász bekészítése

  • Másnap reggel 8 órakor tészta dagasztása

  • Este 20:00 órakor hajtogatás, kibucizás

  • Az azt követő nap 10:00 és 14:00 között pizzák készítése

Az elkészítés menete

1. Kovász bekészítése
2. Kovászérés: 8-10 óra
3. Tészta dagasztása az olívaolaj és a só utólagos hozzáadásával
3. A tészta kiolajozott dobozba helyezése, áthajtogatása, lezázása, majd hűtőszekrénybe helyezése
4. Hideg tésztaérés: 10-12 óra
5. A tészta áthajtogatása
6. Szobahőmérsékletű tésztaérés: 30 perc
7. A tészta 3db egyenlő kb. 320g-os darabokra osztása és az elosztott darabok gömbölyítése, majd olajozott dobozba helyezésük, a doboz lezárása és hűtőszekrénybe helyezése
8. Hideg tésztaérés 14-18 óra
9. Tésztadarabok nyújtása, feltét felhelyezése
10. Sütés: A sütőt a lehető legmagasabb hőfokára előmelegítve (nálam 275C°), hőlégekeréses üzemmódba, a pizzát pizzakőre csúsztatva, vagy forró sütőtepsire emelve kell behelyezni és 6-8 percig sütni. Természetesen alsó-felső sütési módban, illetve alacsonyabb 250C°-os hőfokon a sütési idő pár perccel felhosszabodhat. A sütési időt a gazdagabb feltét, illetve a vastagabb tészta is növelheti.


A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!

A recept prémium minőségi kiviteléhez szeretettel ajánlom a
Magyar Családellátó által előállított és forgalmazott Teljes kiőrlésű pizzaliszt használatát!

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.