tejes vajas császárzsemle

Ebbe a videóban egy olyan tésztát hoztam nektek, ami nagyon hasonlít a dúsított tészta csoporthoz (pl. vajas kifli), de ez inkább most sósabb, mint édeskésebb. Rendkívül finom, puha zsemléket biztosít a recept. A videóban természetesen a császárzsemlék fonását is bemutatom.
A videós recept bemutatás megtekinthető az alábbi gombra kattintva, a teljes írott forma pedig itt megtalálható.

A YouTube-on fel lehet iratkozni a csatornámra, így mindig a lehető leghamarabb lehet értesülni a legújabb receptjeimről és természetesen minden egyes feliratkozásért nagyon hálás vagyok!

A recept írott formája

A TangZhong összetétele

  • BL55 Finomliszt: 40g

  • Tej: 260ml

A tészta összetétele

  • TangZhong: teljes mennyiség

  • BL55 Finomliszt: 650g

  • Friss élesztő: 24g, vagy szárított élesztő: 7g

  • Só: 16g

  • Cukor: 12g

  • Vaj/Margarin: 35g

  • Tej: 230-250ml

Az elkészítés menete

1. TangZhong készítése a megadott liszt és tej összemelegítésével, majd szobahőmérsékletűre hűtése

2. Tészta dagasztása a zsiradék utólagos hozzáadásával

3. Tésztaérés: 45 perc

4. Tészta osztása 13x95g, majd gömbölyítésük

5. Pihentetés: 5-10 perc

6. Tésztaszálak nyújtása, császárzsemlék formázása, majd sütőlemezre helyezésük

7. Kelesztés: 50-70 perc

8. Közvetlen a sütés előtt vízzel való spriccelésük/kenésük

9. Sütés: A zsemléket 230C°-ra előmelegített gőzzel telített légterű alsó-felső sütési módba beállított sütőbe kell behelyezni, majd a hőmérsékletet azonnal 210C°-ra csökkenteni és így sütni 16-17 percig. A gőzképző eszköz 12 perc után eltávolítandó. Amennyiben a megadott sütési idő alatt a zsemlék alja nem sül meg kellően, 2-3 percig csak alsó sütési módban kell tovább sütni, vagy alsó-felső módban alufóliát fölé borítva.

10. Közvetlen a sütés után ismét spricceljük át a zsemléket vízzel


A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!


A recept prémium minőségi kiviteléhez szeretettel ajánlom a Magyar Családellátó BL65 kecskeméti kende búzalisztjének a használatát!

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.