tejes vajas császárzsemle
A recept írott formája
A TangZhong összetétele
BL55 Finomliszt: 40g
Tej: 260ml
A tészta összetétele
TangZhong: teljes mennyiség
BL55 Finomliszt: 650g
Friss élesztő: 24g, vagy szárított élesztő: 7g
Só: 16g
Cukor: 12g
Vaj/Margarin: 35g
Tej: 230-250ml
Az elkészítés menete
1. TangZhong készítése a megadott liszt és tej összemelegítésével, majd szobahőmérsékletűre hűtése
2. Tészta dagasztása a zsiradék utólagos hozzáadásával
3. Tésztaérés: 45 perc
4. Tészta osztása 13x95g, majd gömbölyítésük
5. Pihentetés: 5-10 perc
6. Tésztaszálak nyújtása, császárzsemlék formázása, majd sütőlemezre helyezésük
7. Kelesztés: 50-70 perc
8. Közvetlen a sütés előtt vízzel való spriccelésük/kenésük
9. Sütés: A zsemléket 230C°-ra előmelegített gőzzel telített légterű alsó-felső sütési módba beállított sütőbe kell behelyezni, majd a hőmérsékletet azonnal 210C°-ra csökkenteni és így sütni 16-17 percig. A gőzképző eszköz 12 perc után eltávolítandó. Amennyiben a megadott sütési idő alatt a zsemlék alja nem sül meg kellően, 2-3 percig csak alsó sütési módban kell tovább sütni, vagy alsó-felső módban alufóliát fölé borítva.
10. Közvetlen a sütés után ismét spricceljük át a zsemléket vízzel
A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!
A recept prémium minőségi kiviteléhez szeretettel ajánlom a Magyar Családellátó BL65 kecskeméti kende búzalisztjének a használatát!