Tejes kifli, szegedi vágott

A tejes kifli a személyes nagy kedvencem, ami sokszor igazán hiányozni tud itt Németországban. A videómban a kiflik bemutatása mellett szegedi vágott cipókat is készítek a tésztából, amiből férfiak számára jó kiadós szendvicseket lehet készíteni, de persze felvágva a hölgyeknek is szeretettel ajánlom.
A videós recept bemutatás megtekinthető az alábbi gombra kattintva, a teljes írott forma pedig  itt megtalálható.

A YouTube-on fel lehet iratkozni a csatornámra, így mindig a lehető leghamarabb lehet értesülni a legújabb receptjeimről és természetesen minden egyes feliratkozásért nagyon hálás vagyok!

A recept írott formája:

A tészta összetétele

  • BL55 Finomliszt: 600g

  • Friss élesztő: 20g, vagy 6g szárított

  • Só: 8g

  • Cukor: 8g

  • Vaj/Margarin: 18g

  • Tej: 320ml

Elkészítés menete:

1. Alapanyagok összedagasztása

2. Tésztaérés: 45-60 perc

3. Tészta osztása, mérése: Szegedi Vágott 2x220g, Tejes Kifli: 6x80g

4. Tészták gömbölyítése

5. Pihentetés: 15 perc

6. Formai kialakítás a videón bemutatott módon

7. Kelesztés: 25-35 perc

8. Közvetlen a sütés előtt vízzel átspriccelni, cipókat megvágni

9. Sütés: 240C°-ra előmelegített gőzzel telített légterű, alsó-felső módba állított sütőbe kell behelyezni, majd a hőmérsékletet egyből vissza kell venni 220C°-ra és így sütni a kiflik esetében 12-13 percig, a szegedi vágottakat pedig 18-22 percig

10. Sütés után egyből ismét átspriccelni vízzel


A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!


A recept prémium minőségi kiviteléhez szeretettel ajánlom a Gábor a Házi Pék Finompékáru liszt használatát!

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.