Tejes kifli, szegedi vágott
A recept írott formája:
A tészta összetétele
BL55 Finomliszt: 600g
Friss élesztő: 20g, vagy 6g szárított
Só: 8g
Cukor: 8g
Vaj/Margarin: 18g
Tej: 320ml
Elkészítés menete:
1. Alapanyagok összedagasztása
2. Tésztaérés: 45-60 perc
3. Tészta osztása, mérése: Szegedi Vágott 2x220g, Tejes Kifli: 6x80g
4. Tészták gömbölyítése
5. Pihentetés: 15 perc
6. Formai kialakítás a videón bemutatott módon
7. Kelesztés: 25-35 perc
8. Közvetlen a sütés előtt vízzel átspriccelni, cipókat megvágni
9. Sütés: 240C°-ra előmelegített gőzzel telített légterű, alsó-felső módba állított sütőbe kell behelyezni, majd a hőmérsékletet egyből vissza kell venni 220C°-ra és így sütni a kiflik esetében 12-13 percig, a szegedi vágottakat pedig 18-22 percig
10. Sütés után egyből ismét átspriccelni vízzel
A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!
A recept prémium minőségi kiviteléhez szeretettel ajánlom a Gábor a Házi Pék Finompékáru liszt használatát!