Tavaszi hajtovány

Ebben a videóban egy nagyon szuper tavaszi, mondhatni húsvéti recepttel készültem a számotokra, melynek tésztáját ismét a TangZhong eljárás lazítja, az ízét pedig egy isteni tavaszias sós töltelék koronázza meg. Szeretettel ajánlom a recept kipróbálását!

A videós recept bemutatás megtekinthető az alábbi gombra kattintva, a teljes írott forma pedig itt megtalálható.

A YouTube-on fel lehet iratkozni a csatornámra, így mindig a lehető leghamarabb lehet értesülni a legújabb receptjeimről és természetesen minden egyes feliratkozásért nagyon hálás vagyok!

A recept írott formája

A TangZhong összetétele

  • BL55 Finomliszt: 35g

  • Víz: 175ml

A tészta összetétele

  • TangZhong: teljes mennyiség

  • BL55 Finomliszt: 500g

  • Friss élesztő: 22g, vagy szárított: 6g

  • Só: 13g

  • Cukor: 6g

  • Tojás: 1db + 1 sárgája

  • Sertészsír: 50g (vagy vaj/margarin: 60g)

  • Szendvicskrém (pl. paprikás): 50g

  • Tej: 100ml

A töltelék receptje

  • Szendvicskrém (pl. paprikás): 430g

  • Kockázott főtt tojás: 110g

  • Füstölt sonka/tarja: 125g

  • Kukorica: 45g

  • Snidling: 35g

  • Kockázott kalifornia paprika: 40g

  • Reszelt sajt: 70g


Szükséges még 1db tojás a kenéshez, valamint szezám, vagy reszelt sajt a felső felület díszítéséhez.


Az elkészítés menete

1. Tészta dagasztása a zsiradék utólagos hozzáadásával

2. Tésztaérés: 45 perc

3. Tészta nyújtása, töltése, feltekerése, felvágása, a péksütemények lemezre helyezése

4. Kelesztés: 40-55 perc

5. A domború felület lekenése felvert tojással, majd szezámmaggal szórásuk

6. Sütés: 190C°-ra előmelegített száraz légterű, alsó-felső módba állított sütőbe kell behelyezni és 27-33 percig sütni.


A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!


A recept prémium minőségi kiviteléhez szeretettel ajánlom a Magyar Családellátó BL65 kecskeméti kende búzalisztjének a használatát!

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.