Tavaszi hajtovány
Ebben a videóban egy nagyon szuper tavaszi, mondhatni húsvéti recepttel készültem a számotokra, melynek tésztáját ismét a TangZhong eljárás lazítja, az ízét pedig egy isteni tavaszias sós töltelék koronázza meg. Szeretettel ajánlom a recept kipróbálását!
A videós recept bemutatás megtekinthető az alábbi gombra kattintva, a teljes írott forma pedig itt megtalálható.
A YouTube-on fel lehet iratkozni a csatornámra, így mindig a lehető leghamarabb lehet értesülni a legújabb receptjeimről és természetesen minden egyes feliratkozásért nagyon hálás vagyok!
A recept írott formája
A TangZhong összetétele
BL55 Finomliszt: 35g
Víz: 175ml
A tészta összetétele
TangZhong: teljes mennyiség
BL55 Finomliszt: 500g
Friss élesztő: 22g, vagy szárított: 6g
Só: 13g
Cukor: 6g
Tojás: 1db + 1 sárgája
Sertészsír: 50g (vagy vaj/margarin: 60g)
Szendvicskrém (pl. paprikás): 50g
Tej: 100ml
A töltelék receptje
Szendvicskrém (pl. paprikás): 430g
Kockázott főtt tojás: 110g
Füstölt sonka/tarja: 125g
Kukorica: 45g
Snidling: 35g
Kockázott kalifornia paprika: 40g
Reszelt sajt: 70g
Szükséges még 1db tojás a kenéshez, valamint szezám, vagy reszelt sajt a felső felület díszítéséhez.
Az elkészítés menete
1. Tészta dagasztása a zsiradék utólagos hozzáadásával
2. Tésztaérés: 45 perc
3. Tészta nyújtása, töltése, feltekerése, felvágása, a péksütemények lemezre helyezése
4. Kelesztés: 40-55 perc
5. A domború felület lekenése felvert tojással, majd szezámmaggal szórásuk
6. Sütés: 190C°-ra előmelegített száraz légterű, alsó-felső módba állított sütőbe kell behelyezni és 27-33 percig sütni.
A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!
A recept prémium minőségi kiviteléhez szeretettel ajánlom a Magyar Családellátó BL65 kecskeméti kende búzalisztjének a használatát!