tangzhong rozs zsemlék extra laza bélzettel
A recept írott formája
A TangZhong összetétele
RL90 Világos rozsliszt: 60g
Víz: 420ml
A tészta összetétele
TangZhong: teljes mennyiség
RL90 Világos rozsliszt: 435g
BL55 Finomliszt: 190g
Búzasikér: 23g
(hiánya esetén a mennyisége finomliszttel pótlandó!)
Friss élesztő: 18g, vagy szárított: 5g
Só: 17g
Méz: 15g
Olívaolaj, vagy egyéb étolaj: 15g
Bors: kevés, ízlés szerint
Köménymag (egész): 10g
Víz: 170ml
Az elkészítés menete
1. TangZhong készítése, majd szobahőmérsékletre hűtése
2. Tészta dagasztása az összes tésztaképző alapanyag felhasználásával
3. Tésztaérés: 30 perc
4. Tészta osztása 9 × 155-160g-os darabokra, majd az elosztott tészta darabok gömbölyítése, felső felületük rozslisztbe forgatása, sütőlemezre helyezésük, esetleges lelapításuk
5. Kelesztés: 25-35 perc
6. Sütés: 250C°-ra előmelegített gőzzel telített légterű, alsó-felső sütési módba állított sütőbe kell behelyezni, majd a hőmérsékletet azonnal 225C°-ra csökkentve 15 percig sütni a gőzös légtérben. 15 perc után a hőmérsékletet tovább kell csökkenteni 200C°-ra, a gőzképzést meg kell szüntetni és a zsemléket további 10-13 perc alatt készre sütni. A teljes sütési idő így kb. 25-28 perc közé esik.
A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!
A recept prémium minőségi kiviteléhez szeretettel ajánlom a Magyar Családellátó RL 90 kadosa világos rozslisztjének, valamint a BL65 kecskeméti kende búzalisztjének a használatát!