Szendvicskenyér, zsúrkenyér

Ebben a videóban egy olyan receptet hoztam el nektek, amit már hosszú ideje nagyon sokan kértetek, ezért úgy gondoltam, hogy itt az ideje, hogy bemutassam a szendvicskenyeret, vagy zsúrkenyeret, ha úgy jobban tetszik, Gábor módra. A kenyér valós minőségéről egy előtészta, a gondosan kidolgozott receptúra és a KRBL100-as búzaliszt gondoskodik.
A videós recept bemutatás megtekinthető az alábbi gombra kattintva, a teljes írott forma pedig itt megtalálható.

A YouTube-on fel lehet iratkozni a csatornámra, így mindig a lehető leghamarabb lehet értesülni a legújabb receptjeimről és természetesen minden egyes feliratkozásért nagyon hálás vagyok!

A recept írott formája

Az előtészta összetétele

(BL55 Finomliszttel helyettesíthető)

  • Friss élesztő: 2g, vagy szárított: 0,5g

  • Víz: 75ml

A főtészta összetétele

(BL55 Finomliszttel pótolható)

  • Friss élesztő: 3,5g, vagy szárított: 1g

  • Só: 13g

  • Cukor: 8g

  • Vaj/Margarin: 32g

  • Tej: 145ml

  • Víz: 70ml

Az elkészítés menete

1. Előtészta dagasztása

2. Előtészta érése: 7-9 óra

3. Tészta dagasztása a zsiradék utólagos hozzáadásával

4. Tésztaérés: 30 perc

5. Tészta gömbölyítése

6. Pihentetés: 5-10 perc

7. A gömbölyített tésztadarab hosszformázása, majd egy 32×13×7cm, vagy ehhez hasonló méretezésű formába helyezése és letakarása

8. A kenyeret azonnal hűtőszekrénybe helyezve kelesszük ott 12 órán át, majd vegyük ki a konyhapultra és kelesszük további 1 órán át, ha szükségesnek találjuk

9. Közvetlen a sütés előtt spricceljük át a felületét vízzel és igény szerint szórjuk meg szezámmaggal, vagy egyéb magvakkal

10. Sütés: 240C°-ra előmelegített, gőzzel telített légterű, alsó-felső módba állított sütőbe kell behelyezni, majd a hőmérsékletet azonnal 220C°-ra csökkentve sütni 10 percig, amelynek az elteltével a hőfokot 200C°-ra kell tovább csökkenteni és még 10 percig így sütni, majd a teljes 20 perc elteltével a hőfok 180C°-ra csökkentendő a fennmaradt sütési idő pedig 10-15 perc. A gőzképzés a teljes sütés alatt fennáll! Ha a kenyér 20 perc után kellő színt kap, érdemes alufóliával letakarva továbbsütni.


A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!


A recept prémium minőségi kiviteléhez szeretettel ajánlom a Magyar Családellátó KRBL100 Király R. búzalisztjének a használatát!

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.