szakállas pogácsa
A recept írott formája
A tészta összetétele
(BL55 Finomliszttel helyettesíthető)
Só: 14g
Cukor: 7g
Vaj/Margarin: 250g
Tojássárga: 2db
Tejföl: 180g
Reszelt sajt: 130g
A töltelék összetétele
Vaj: 200g
Natúr krémsajt: 280g
Tejföl: 30g
Só: 1-2 csipet, ízlés szerint
Bors: ízlés szerint
Szerecsendió: ízlés szerint
Szükséges még a tésztakészítéshez felhasznált tojások fehérje a kenéshez, valamint további kb. 200g reszelt sajt a forgatáshoz.
Az elkészítés menete
1. A tésztaképző zsiradék és a liszt erlmorzsolása
2. Tészta dagasztása az összes többi tésztaképző alapanyag hozzáadásával
3. Tésztaérés: 30 perc
4. A tészta nyújtása, majd formai kialakítás a videón bemutatott módon
5. A felső felületük lekenése a megmaradt tojásfehérjével, majd tetszőlegesen köménnyel, vagy egyéb dekoráló elemmel díszítésük
5. Sütés: 190C°-ra előmelegített száraz légterű, alsó-felső módba állított sütőbe kell behelyezni, majd 14-17 percig sütni. Eltérő méretezés esetén a sütési idő változhat!
6. A töltelék kikeverése az ahhoz kiírt alapanyagok összességéből
7. A teljesen kihűlt pogácsák töltése, összetapasztása, majd reszelt sajtban való forgatásuk
A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!
A recept prémium minőségi kiviteléhez szeretettel ajánlom a Magyar Családellátó BL65 kecskeméti kende búzalisztjének a használatát!