Sütőtökös cipó

Ebben a videóban egy rég várt receptet hoztam el nektek, a sütőtökös cipót, amely nem csak kívülről tök alakú, hanem a tészta is tartalmaz egy jó adag sütőtököt, amitől különösen finom és puha a kész kenyér. Szeretettel ajánlom a kipróbálását, hiszen akár leveses tálnak is nagyon jól funkcionál, például sütőtök krémleveshez.
A videós recept bemutatás megtekinthető az alábbi gombra kattintva, a teljes írott forma pedig itt, vagy a videó alatti leírásban megtalálható.

A YouTube-on fel lehet iratkozni a csatornámra, így mindig a lehető leghamarabb lehet értesülni a legújabb receptjeimről és természetesen minden egyes feliratkozásért nagyon hálás vagyok!

A recept írott formája

A tészta összetétele


Szükséges még vékony spárga kötél a megkötözéshez!


Az elkészítés menete

1. Sütőtök sütése, pürésítése és szobahőmérsékletűre hűtése.

2. Tészta dagasztása az olaj utólagos hozzáadásával.

3. Tésztaérés: 60 perc

4. A tészta osztása 3 × 355g-os darabokra, majd az elosztott darabok gömbölyítése, szakajtóba, vagy a célnak megfelelő enyhén lisztezett konyharuhával bélelt tálakba helyezése.

5. Kelesztés 1. szakasza: kb. 20-25 perc.

6. A kenyerek megkötözése, majd sütőlemezre helyezésük.

7. Kelesztés 2. szakasza: kb. 10-15 perc.

8. A sütés előtt tetszőleges felületkezelés.

9. Sütés: 230C°-ra előmelegített, gőzzel telített légterű, alsó-felső sütési módba állított sütőbe kell behelyezni, majd 5 perceltelte után a hőfokot 200 fokra csökkentve, további 20-25 percig sütni. A gőzképzés az első 15 perc sütés után megszüntetendő!


A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.