sokmagvas pogácsa

Ebben a videóban egy nagyon könnyed, laza szerkezetű, kívül roppanós, belül puha, pirított magvakkal dúsított pogácsa receptet hoztam nektek. Mivel tönkölybúzalisztekkel dolgoztam, ezért az elkészítés egész gyors, másik pogácsákhoz képest, hiszen nagyon gyorsan megkelnek. A recept természetesen működik finomliszt és teljes kiőrlésű búzaliszt keverékével is, esetleg nagyon picit kevesebb folyadékkal és hosszabb kelesztéssel. Szeretettel ajánlom a kipróbálást!
A videós recept bemutatás megtekinthető az alábbi gombra kattintva, a teljes írott forma pedig itt, vagy a videó alatti leírásban megtalálható.

A YouTube-on fel lehet iratkozni a csatornámra, így mindig a lehető leghamarabb lehet értesülni a legújabb receptjeimről és természetesen minden egyes feliratkozásért nagyon hálás vagyok!

A recept írott formája

A magkeverék összetétele

  • Napraforgómag: 45g

  • Lenmag: 35g

  • Szezámmag: 30g

  • Tört tökmag: 25g

  • Víz: 150ml


A tészta összetétele


Az élesztő felfuttatásához lehet adni egy csipet cukrot az élesztős, langyos tejhez.

Szükséges még 1db tojás a kenéshez, valamint igény szerinti magvak a felület megszórásához.


Az elkészítés menete

1. A magvak lepirítása, majd meleg vízbe áztatásuk.

2. A puha zsiradékok eldolgozása a lisztekkel.

3. Tészta dagasztása.

4. Tésztaérés: 45 perc.

5. A tészta nyújtása, pogácsák szaggatása, lemezre helyezésük, tojásozásuk, magvakkal való megszórásuk.

6. Kelesztés: 15-25 perc

7. Sütés: 230C°-ra előmelegített, alsó-felső sütési módba állított sütőbe kell behelyezni, majd a hőmérsékletet azonnal 200C°-ra csökkentve sütni őket kb. 14-16 percig. Másfajta méretezés esetén a sütési idő ettől lehet eltérő!


A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!