sokmagvas pogácsa
Ebben a videóban egy nagyon könnyed, laza szerkezetű, kívül roppanós, belül puha, pirított magvakkal dúsított pogácsa receptet hoztam nektek. Mivel tönkölybúzalisztekkel dolgoztam, ezért az elkészítés egész gyors, másik pogácsákhoz képest, hiszen nagyon gyorsan megkelnek. A recept természetesen működik finomliszt és teljes kiőrlésű búzaliszt keverékével is, esetleg nagyon picit kevesebb folyadékkal és hosszabb kelesztéssel. Szeretettel ajánlom a kipróbálást!

A videós recept bemutatás megtekinthető az alábbi gombra kattintva, a teljes írott forma pedig itt, vagy a videó alatti leírásban megtalálható.
A YouTube-on fel lehet iratkozni a csatornámra, így mindig a lehető leghamarabb lehet értesülni a legújabb receptjeimről és természetesen minden egyes feliratkozásért nagyon hálás vagyok!
A recept írott formája
A magkeverék összetétele
Napraforgómag: 45g
Lenmag: 35g
Szezámmag: 30g
Tört tökmag: 25g
Víz: 150ml
A tészta összetétele
TBL70 világos tönkölybúzaliszt: 280g
TBL300 teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt: 200g
Friss élesztő: 22g, vagy szárított élesztő: 6,2g
Só: 13g
Zsír: 50g
Vaj: 85g
Tojás: 1 egész + 1 sárgája
Tejföl: 100g
Tej: 50ml
Magkeverék: teljes mennyiség