SOKMAGVAS HÁZI KRÉKER

Ebben a videóban megmutatom, hogyan készül a sokmagvas házi kréker, ami egyszerre egészséges, ropogós és elképesztően finom. 🤍 Ez a magkeverékből összeállított kréker tökéletes választás uzsonnára, tízóraira, túrához vagy bármilyen tudatos étkezés mellé. Liszt és élesztő nélkül készül, mégis rendkívül ízletes és tápláló – ráadásul percek alatt összeállítható, a többit a sütő elintézi.

A videós recept bemutatás megtekinthető az alábbi gombra kattintva, a teljes írott forma pedig itt, vagy a videó alatti leírásban megtalálható.

A YouTube-on fel lehet iratkozni a csatornámra, így mindig a lehető leghamarabb lehet értesülni a legújabb receptjeimről és természetesen minden egyes feliratkozásért nagyon hálás vagyok!

A recept írott formája

A magkeverék összetétele

  • Aprószemű zabpehely: 100 g

  • Napraforgómag: 100 g

  • Szezámmag: 50 g

  • Lenmag: 50 g

  • Tökmag: 50 g

  • Chiamag: 25 g

  • Só: 10 g

  • Fokhagymapor, vagy egyéb fűszer: ízlés szerint

  • Olívaolaj: 12 g

  • Forró víz: 250 ml


Az elkészítés menete

1. A magvakat, a sót és a fűszereket összekeverjük.
2. Hozzáadjuk a forrásban lévő vizet és az olívaolajat.
3. Egynemű tésztává keverjük.
4. Letakarva 1–2 órát pihentetjük.
5. A masszát sütőpapírra borítjuk, kézzel négyszögletes részre igazítjuk.
6. Egy másik sütőpapírt ráhelyezve vékonyra nyújtjuk.
7. 160 °C-os légkeveréses sütőben 25 percig elősütjük.
8. Kivesszük, felszeleteljük, megforgatjuk őket.
9. Visszatesszük, és további 20–25 perc alatt készre, barnára és ropogósra sütjük.


A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!