Yudane shokupan, japán tejkenyér

Ebben a videóban egy nagyon szuper japán szendvics kenyér receptet mutatok be nektek, amely valójában mind az állagát, mind az ízvilágát, a kenyerek és a kalácsok között képez átmenetet, hiszen a bélzete puha, foszlós, laza szerkezetű, ízét tekintve pedig mind a sós, mind az édes ízvilág felfedezhető, ezáltal bármilyen kiegészítéssel nagyon kellemes csemege.
A videós recept bemutatás megtekinthető az alábbi gombra kattintva, a teljes írott forma pedig itt megtalálható.

A YouTube-on fel lehet iratkozni a csatornámra, így mindig a lehető leghamarabb lehet értesülni a legújabb receptjeimről és természetesen minden egyes feliratkozásért nagyon hálás vagyok!

A recept írott formája

A Yudane (forrázott előtészta) összetétele

  •  BL80 Fehér kenyérliszt: 95g

  • Víz: 80ml

A főtészta összetétele

  • Yudane: teljes mennyiség

  • BL80 Fehér kenyérliszt: 385g

(BL55 finomliszttel pótolható)

  • Friss élesztő: 22g, vagy szárított: 6g

  • Só: 9g

  • Cukor: 36g

  • Tejszín (30%): 90g

  • Tej: 165ml


Szükséges még 1db tojás és egy kevés tej a kenéshez


Az elkészítés menete

1. Yudane előtészta készítése a megadott liszt forrásban lévő vízzel történő leöntésével, majd elkeverésével a videón bemutatott módon

2. A Yudane langyosra hűtése után a főtészta dagasztása az összes alapanyagot a dagasztás megkezdése előtt hozzáadva

3. Tészta érés: 60 perc

4. Tészta elosztása 3 × 290g súlyokra és az elosztott tészta darabok gömbölyítése

5. Pihentetés: 15 perc

6. A shokupan formázása a videón bemutatott módon, vagy egyéni elképzelés alapján, majd lehetőség szerint egy 32×13×7cm, vagy ehhez hasonló méretezésű formába helyezése és letakarása

7. Kelesztés: 50-70 perc

8. Sütésre való előkészítés: kevés tejjel felvert tojással való átkenés

9. Sütés: 190C°-ra előmelegített, alsó-felső sütési módba állított, száraz légterű sütőbe kell behelyezni, majd 30-35 percig sütni

10. A sütés után 10-15 perccel ki kell forgatni a sütőformából, mert ha végig abban van hűtve, akkor bevizesedhet az alja


A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!


A recept prémium minőségi kiviteléhez szeretettel ajánlom a Magyar Családellátó BL80 kecskeméti kerecsen világos búzalisztjének a használatát!

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.