Sajtos pogácsa

Szeretném nektek bemutatni azt a receptem, amellyel úgymond sikerült anno "berobbannom" és szélesebb körben megismertetnem magam és a tevékenységem a kedves közönséggel. Ez a pogácsa recept több nagy gasztro portálon is vezette az aktuális ranglistákat, valamint Facebookon is ez volt a megjelenés után az egyik legkedveltebb sajtos pogácsa recept, melynek szeretettel ajánlom a kipróbálását!
A videós recept bemutatásai megtekinthetők az alábbi gombokra kattintva, a teljes írott forma pedig  itt megtalálható!

A YouTube-on fel lehet iratkozni a csatornámra, így mindig a lehető leghamarabb lehet értesülni a legújabb receptjeimről és természetesen minden egyes feliratkozásért nagyon hálás vagyok!

A recept írott formája

A tészta összetétele

  • Finomliszt: 600g

  • Friss élesztő: 30 g, vagy szárított: 9g

  • Só: 10g

  • Cukor: 10g

  • Vaj/Margarin: 230g

  • Tojás: 1db + 1 sárgája

  • Tejföl: 230g

  • Reszelt sajt: 120g

A só mennyisége alapvetően nem túl magas. Aki szereti a pogácsákat sósabban, nyugodtan emelheti a só mennyiségét 18g-ig.


Szükséges még 1db tojás a kenéshez, valamint 130g reszelt sajt a megszóráshoz!


Elkészítés menete:

1. A zsiradék és a liszt elmorzsolása

2. Tészta dagasztása a további tésztaképző alapanyagok hozzáadásával

3. Tésztaérés: 30 perc

4. Formai kialakítás a videón bemutatott módon

5. Elrakás után a tetejük felvert tojással való átkenése

6. Kelesztés: 35-50 perc

7. Közvetlen a sütés előtt ismételt tojásos kenés, valamint reszelt sajttal való díszítés

8. Sütés: 250C°-ra előmelegített száraz légterű, alsó-felső sütési módba állított sütőbe kell berakni, a hőmérsékletet egyből visszaállítani 210C°-ra és így sütni tovább a pogácsák méretétől függően 13-20 percig. A képen látható pogácsák 17 percig sültek.


A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!


A recept prémium minőségi kiviteléhez szeretettel ajánlom a Gábor a Házi Pék Finompékáru liszt használatát!

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.