Sajtos hernyó
Egy rendkívüli látványos formai kialakításban hoztam ebben a receptben egy igazán ínycsiklandóan finom péksüteményt, melynek isteni foszlós tésztáját a fűszeres krémsajt mellett reszelt sajt is ízesíti. Bátran merem állítani, hogy az elmúlt időkben kiadott receptjeim közül az egyik legszebb és legfinomabb péksütit hoztam most nektek.
A videós recept bemutatás megtekinthető az alábbi gombra kattintva, a teljes írott forma pedig itt megtalálható.
A YouTube-on fel lehet iratkozni a csatornámra, így mindig a lehető leghamarabb lehet értesülni a legújabb receptjeimről és természetesen minden egyes feliratkozásért nagyon hálás vagyok!
A recept írott formája
A tészta összetétele
Gábor a Házi Pék Finompékáru liszt: 425g
Alakor búzaliszt: 75g
Friss élesztő: 25g
Só: 12g
Cukor: 13g
Tojás: 1db
Napraforgóolaj: 55g
Tej: 140ml
Víz: 100ml
A recept prémium minőségű elkészítéséhez szeretettel ajánlom a receptben említett Magyar Családellátós lisztek használatát, viszont ettől függetlenül jól működik más gyártók finom, illetve alakor lisztjeivel is. A recept kivitelezhető csak a Gábor a Házi Pék Finompékáru liszttel, a teljes 500g-os mennyiségben felhasználva, de lehet akár BL55 finomliszttel is pótolni.
A sajtkrém töltelék összetétele
Kocka sajt: 8-10db
Áttört fokhagyma: 1 nagyobb gerezd
Őrölt fűszerpaprika: ízlés szerint
Só: ízlés szerint
Szükséges még 1db tojás a kenéshez, valamint 250g reszelt sajt a töltéshez!
Az elkészítés menete
1. Tészta dagasztása a zsiradék utólagos hozzáadásával
2. Tésztaérés: 45 perc
3. Tészta osztása 6 × 145g-os darabokra, majd az elosztott tésztadarabok gömbölyítése
4. Pihentetés: 15 perc
5. Töltelékek előkészítése
6. Formai kialakítás a videón bemutatott módon
7. Kelesztés: 30-50 perc
8. A felületük lekenése felvert tojással, megszórásuk szezámmaggal
9. Sütés: 220C°-ra előmelegített, száraz légterű, alsó-felső módba állított sütőbe kell behelyezni, majd a hőmérsékletet azonnal 190C°-ra csillapítani és a hernyókat 20-25 percig sütni.
A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!
A recept prémium minőségi kiviteléhez szeretettel ajánlom a Magyar Családellátó által előállított és forgalmazott Gábor a Házi Pék Finompékáru liszt és az Alakos búzaliszt használatát!