Sajtos hernyó

Egy rendkívüli látványos formai kialakításban hoztam ebben a receptben egy igazán ínycsiklandóan finom péksüteményt, melynek isteni foszlós tésztáját a fűszeres krémsajt mellett reszelt sajt is ízesíti. Bátran merem állítani, hogy az elmúlt időkben kiadott receptjeim közül az egyik legszebb és legfinomabb péksütit hoztam most nektek.
A videós recept bemutatás megtekinthető az alábbi gombra kattintva, a teljes írott forma pedig itt megtalálható.

A YouTube-on fel lehet iratkozni a csatornámra, így mindig a lehető leghamarabb lehet értesülni a legújabb receptjeimről és természetesen minden egyes feliratkozásért nagyon hálás vagyok!

A recept írott formája

A tészta összetétele


A recept prémium minőségű elkészítéséhez szeretettel ajánlom a receptben említett Magyar Családellátós lisztek használatát, viszont ettől függetlenül jól működik más gyártók finom, illetve alakor lisztjeivel is. A recept kivitelezhető csak a Gábor a Házi Pék Finompékáru liszttel, a teljes 500g-os mennyiségben felhasználva, de lehet akár BL55 finomliszttel is pótolni.


A sajtkrém töltelék összetétele

  • Kocka sajt: 8-10db

  • Áttört fokhagyma: 1 nagyobb gerezd

  • Őrölt fűszerpaprika: ízlés szerint

  • Só: ízlés szerint


Szükséges még 1db tojás a kenéshez, valamint 250g reszelt sajt a töltéshez!


Az elkészítés menete

1. Tészta dagasztása a zsiradék utólagos hozzáadásával

2. Tésztaérés: 45 perc

3. Tészta osztása 6 × 145g-os darabokra, majd az elosztott tésztadarabok gömbölyítése

4. Pihentetés: 15 perc

5. Töltelékek előkészítése

6. Formai kialakítás a videón bemutatott módon

7. Kelesztés: 30-50 perc

8. A felületük lekenése felvert tojással, megszórásuk szezámmaggal

9. Sütés: 220C°-ra előmelegített, száraz légterű, alsó-felső módba állított sütőbe kell behelyezni, majd a hőmérsékletet azonnal 190C°-ra csillapítani és a hernyókat 20-25 percig sütni.


A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!


A recept prémium minőségi kiviteléhez szeretettel ajánlom a Magyar Családellátó által előállított és forgalmazott Gábor a Házi Pék Finompékáru liszt és az Alakos búzaliszt használatát!

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.