sajtos és sós perec édes tésztából
Gyerekek, gyerekek, szeretik a perecet.
Hát hadd mutassam be sós és sajtos perec receptemet, amely az édes és sós ízek megfelelő kombinációjával már sokak kedvencévé vált.
A recept írott formája
A tészta összetétele
BL55 Finomliszt: 700g
Friss élesztő: 32g, vagy szárított élesztő: 9g
Só: 19g
Cukor: 62g
Tojás: 1db + 1 sárgája
Vaj/Margarin: 98g
Tej: 280ml
Sópancs összetétel
Só: 1 ek.
BL55 Liszt: 2 ek.
Víz: Addig adagolni, amíg palacsinta tészta állagot nem kapunk
Szükséges még 1db tojás a kenéshez, valamint 100g reszelt sajt a sajtos perecek díszítéséhez!
Az elkészítés menete
1. Tészta dagasztása a vaj utólagos hozzáadagolásával
2. Tésztaérés: 30 perc
3. Osztás 10x120-125g, gömbölyítés
4. Pihentetés: 10 perc
5. Szálak előformázása
6. Pihentetés: pár perc
7. Formai kialakítás a videón bemutatott módon, majd a megformázott perecek átkenése felvert tojással
8. Kelesztés: 25-45 perc
9. Közvetlen a sütés előtt ismételt átkenés a felvert tojással, a sajtos perecek esetében lesajtozni, a sósakat egyenlőre a só pancs nélkül kell elkezdeni sütni
10. Sütés: 200C°-ra előmelegített száraz légterű sütőbe kell behelyezni és 14-17 percig sütni. A sós perecek esetében 8-10 perc sütés után, mikor a perecek elkezdenek színt kapni, ki kell venni és le kell csorgatni a só panccsal, majd egyből tovább kell sütni, amíg el nem készülnek
A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!
A recept prémium minőségi kiviteléhez szeretettel ajánlom a Magyar Családellátó BL65 kecskeméti kende búzalisztjének a használatát!