sajtos és sós perec édes tésztából


Gyerekek, gyerekek, szeretik a perecet.
Hát hadd mutassam be sós és sajtos perec receptemet, amely az édes és sós ízek megfelelő kombinációjával már sokak kedvencévé vált.

A videós recept bemutatás megtekinthető az alábbi gombra kattintva, a teljes írott forma pedig itt megtalálható.

A YouTube-on fel lehet iratkozni a csatornámra, így mindig a lehető leghamarabb lehet értesülni a legújabb receptjeimről és természetesen minden egyes feliratkozásért nagyon hálás vagyok!

A recept írott formája

A tészta összetétele

  • BL55 Finomliszt: 700g

  • Friss élesztő: 32g, vagy szárított élesztő: 9g

  • Só: 19g

  • Cukor: 62g

  • Tojás: 1db + 1 sárgája

  • Vaj/Margarin: 98g

  • Tej: 280ml

Sópancs összetétel

  • Só: 1 ek.

  • BL55 Liszt: 2 ek.

  • Víz: Addig adagolni, amíg palacsinta tészta állagot nem kapunk


Szükséges még 1db tojás a kenéshez, valamint 100g reszelt sajt a sajtos perecek díszítéséhez!

Az elkészítés menete

1. Tészta dagasztása a vaj utólagos hozzáadagolásával

2. Tésztaérés: 30 perc

3. Osztás 10x120-125g, gömbölyítés

4. Pihentetés: 10 perc

5. Szálak előformázása

6. Pihentetés: pár perc

7. Formai kialakítás a videón bemutatott módon, majd a megformázott perecek átkenése felvert tojással

8. Kelesztés: 25-45 perc

9. Közvetlen a sütés előtt ismételt átkenés a felvert tojással, a sajtos perecek esetében lesajtozni, a sósakat egyenlőre a só pancs nélkül kell elkezdeni sütni

10. Sütés: 200C°-ra előmelegített száraz légterű sütőbe kell behelyezni és 14-17 percig sütni. A sós perecek esetében 8-10 perc sütés után, mikor a perecek elkezdenek színt kapni, ki kell venni és le kell csorgatni a só panccsal, majd egyből tovább kell sütni, amíg el nem készülnek


A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!


A recept prémium minőségi kiviteléhez szeretettel ajánlom a Magyar Családellátó BL65 kecskeméti kende búzalisztjének a használatát!

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.