Rozmaringos páros zsemlék

Ebben a videóban egy különlegesen finom zsemle receptet hoztam nektek, melynek páratlan ízéhez a rozmaringon kívül a tejföl is hozzájárul, mint dúsító elem. Az elkészítés mondhatni, hogy gyerekjáték, ezért akár a teljesen kezdők is bátran próbálják ki a receptet, persze a rutinos sütögetők is gazdagodhatnak egy szuper recepttel!
A videós recept bemutatás megtekinthető az alábbi gombra kattintva, a teljes írott forma pedig itt megtalálható.

A YouTube-on fel lehet iratkozni a csatornámra, így mindig a lehető leghamarabb lehet értesülni a legújabb receptjeimről és természetesen minden egyes feliratkozásért nagyon hálás vagyok!

A recept írott formája

A tészta összetétele

  • BL55 Finomliszt: 500g

  • Friss Élesztő: 12g, vagy szárított: 3,5g

  • Só: 12g

  • Méz: 10g

  • Szárított rozmaring: 4-5g (4 tk.)

  • Tejföl: 100g

  • Víz: 220ml


Szükséges még 1db tojás a kenéshez!


Az elkészítés menete

1. Tészta dagasztása

2. Tésztaérés: 60 perc

3. A tészta osztása 10 × 85g-os darabokra és az elosztott tésztadarabok gömbölyítése, majd párban történő papírozott sütőlemezre helyezésük és letakarásuk

4. Kelesztés: 45-60 perc

5. A felületük átkenése felvert tojással

6. Sütés: 230C°-ra előmelegített száraz légterű, alsó-felső sütési módba állított sütőbe kell behelyezni, majd 4 percig így sütni. A 4 perc eltelte után 210C°-ra kell csökkenteni a hőmérsékletet és további 15-18 percig sütni. A teljes sütési idő így 19-22 perc közé esik.


A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!A recept prémium minőségi kiviteléhez szeretettel ajánlom a Magyar Családellátó BL65 kecskeméti kende búzalisztjének a használatát!

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.