Rozmaringos páros zsemlék
A recept írott formája
A tészta összetétele
BL55 Finomliszt: 500g
Friss Élesztő: 12g, vagy szárított: 3,5g
Só: 12g
Méz: 10g
Szárított rozmaring: 4-5g (4 tk.)
Tejföl: 100g
Víz: 220ml
Szükséges még 1db tojás a kenéshez!
Az elkészítés menete
1. Tészta dagasztása
2. Tésztaérés: 60 perc
3. A tészta osztása 10 × 85g-os darabokra és az elosztott tésztadarabok gömbölyítése, majd párban történő papírozott sütőlemezre helyezésük és letakarásuk
4. Kelesztés: 45-60 perc
5. A felületük átkenése felvert tojással
6. Sütés: 230C°-ra előmelegített száraz légterű, alsó-felső sütési módba állított sütőbe kell behelyezni, majd 4 percig így sütni. A 4 perc eltelte után 210C°-ra kell csökkenteni a hőmérsékletet és további 15-18 percig sütni. A teljes sütési idő így 19-22 perc közé esik.
A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!
A recept prémium minőségi kiviteléhez szeretettel ajánlom a Magyar Családellátó BL65 kecskeméti kende búzalisztjének a használatát!