retro vajas pogácsa (édes)

Ezzel a videóval egy kis nosztalgiára hívlak benneteket, hiszen ezzel az édeskés ízvilágú vajas pogácsával a 70-es, 80-as, 90-es évekbe tudtok kalandozni, hiszen ez a recept azokra az időkre volt kifejezetten jellemző. Mindenkinek szeretettel ajánlom a kipróbálását, a pogácsák könnyedségük és mesés ízük mellett igazán omlósak.
A videós recept bemutatás megtekinthető az alábbi gombra kattintva, a teljes írott forma pedig itt megtalálható.

A YouTube-on fel lehet iratkozni a csatornámra, így mindig a lehető leghamarabb lehet értesülni a legújabb receptjeimről és természetesen minden egyes feliratkozásért nagyon hálás vagyok!

A recept írott formája

A tészta összetétele

  • BL55 Finomliszt: 600g

  • Friss élesztő: 30g, vagy szárított: 9g

  • Só: 6g

  • Cukor: 60g

  • Tojás: 1db + 1 sárgája

  • Vaj: 230g

  • Tejföl: 230g

A recept vajjal a tökéletes, de természetesen egyéni igény szerint lehet margarinnal is pótolni, úgy is nagyon finom lesz a végeredmény.


Szükséges még 1db tojás a felületkezeléshez


Az elkészítés menete

1. A liszt és a vaj elmorzsolása

2. A többi összetevőt hozzáadva picit lágyabb tészta dagasztása

3. Tésztaérés: 30 per

 4. Tészta nyújtása, majd a formai kialakítás a videón bemutatott módon

5. Kelesztés: 50-70 perc

6. Felületkezelés: Közvetlenül a sütés előtt át kell kenni a pogácsák felső felületét felvert tojással

7. Sütés: 230C°-ra előmelegített száraz légterű, alsó-felső sütési módba állított sütőbe kell behelyezni, majd a hőmérsékletet azonnal 200C°-ra csökkenteni és így sütni 9-12 percig.

A felső felület pirulékony, ezért érdemes odafigyelni és ha szükséges, akkor alufóliát borítani a pogácsák fölé a sütés utolsó perceiben


A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!


A recept prémium minőségi kiviteléhez szeretettel ajánlom a Magyar Családellátó BL65 kecskeméti kende búzalisztjének a használatát!

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.