retro vajas pogácsa (édes)
A recept írott formája
A tészta összetétele
BL55 Finomliszt: 600g
Friss élesztő: 30g, vagy szárított: 9g
Só: 6g
Cukor: 60g
Tojás: 1db + 1 sárgája
Vaj: 230g
Tejföl: 230g
A recept vajjal a tökéletes, de természetesen egyéni igény szerint lehet margarinnal is pótolni, úgy is nagyon finom lesz a végeredmény.
Szükséges még 1db tojás a felületkezeléshez
Az elkészítés menete
1. A liszt és a vaj elmorzsolása
2. A többi összetevőt hozzáadva picit lágyabb tészta dagasztása
3. Tésztaérés: 30 per
4. Tészta nyújtása, majd a formai kialakítás a videón bemutatott módon
5. Kelesztés: 50-70 perc
6. Felületkezelés: Közvetlenül a sütés előtt át kell kenni a pogácsák felső felületét felvert tojással
7. Sütés: 230C°-ra előmelegített száraz légterű, alsó-felső sütési módba állított sütőbe kell behelyezni, majd a hőmérsékletet azonnal 200C°-ra csökkenteni és így sütni 9-12 percig.
A felső felület pirulékony, ezért érdemes odafigyelni és ha szükséges, akkor alufóliát borítani a pogácsák fölé a sütés utolsó perceiben
A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!
A recept prémium minőségi kiviteléhez szeretettel ajánlom a Magyar Családellátó BL65 kecskeméti kende búzalisztjének a használatát!