Retro krumplis pogácsa
A recept írott formája
A tészta összetétele
Sótlan vízben főtt burgonya: 500g
Tojás: 1db
Vaj/Margarin: 60g, vagy zsír/olaj: 50g
Tejföl: 40g
Só: 14g
Gábor a Házi Pék Finompékáru liszt: kb. 300g (alternatíva BL55 Finomliszt)
Fontos infó! Liszt gyanánt lehet használni saját igény szerint más fajta liszteket, pl. tönkölybúzaliszt, alakor, kamut, kenyérliszt, félbarna kenyérliszt, teljes kiőrlésű lisztek....stb. Arra fontos figyelni, hogy bármely liszt használata esetén ennél a receptnél apránként adagoljuk azt, egészen addig, amíg a videón bemutatott tésztaállagot meg nem kapjuk! A 300g mennyiség búza finomliszt esetében jó irány, de a burgonyáknak is lehet eltérő a nedvességtartalmuk, illetve a liszteknek is lehet különböző a folyadékfelvevő képességük, főképpen ha más típusú liszteket használunk.
Az elkészítés menete
1. A liszt kivételével, a további tésztaképző alapanyagok elkeverése, a burgonya áttörése egészen addig, amíg teljesen pürés állagot nem kapunk
2. A liszt, keverés melletti fokozatos adagolása az optimális tésztaállag eléréséig. A liszt felhasználásáról és adagolásáról további infók az elkészítés menete fölött olvashatók
3. Hideg pihentetés hűtőszekrényben: min. 1 óra
4. A tészta nyújtása, a pogácsák szaggatása a videón bemutatott módon
5. Sütés: 180C°-ra melegített forró olajban pár percente forgatva kb. összesen 5-7 perc alatt készre sütjük őket.
6. Ajánlom (ízesített) tejfölbe mártogatva, még langyosan fogyasztani, persze kihűlve is nagyon finom.
A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!
A recept prémium minőségi kiviteléhez szeretettel ajánlom a Magyar Családellátó által előállított és forgalmazott Gábor a Házi Pék Finompékáru liszt a használatát!