Retro krumplis pogácsa

Ebben a videómban a gyerekkorom egyik kedvelt ízét hoztam el nektek, olajban sült krumplis pogácsa formájában. Nagymamám készítette sokszor még anno és szinte már meg is feledkeztem azóta róla, de most nosztalgiára hívott az ízélmény. A tészta nem tartalmaz élesztőt, ezért a recept egész egyszerűen és gyorsan elkészíthető és akár a tésztával előző nap is elő lehet készülni. Szeretettel ajánlom a recept kipróbálását!
A videós recept bemutatás megtekinthető az alábbi gombra kattintva, a teljes írott forma pedig a videó alatti leírásban megtalálható.

A YouTube-on fel lehet iratkozni a csatornámra, így mindig a lehető leghamarabb lehet értesülni a legújabb receptjeimről és természetesen minden egyes feliratkozásért nagyon hálás vagyok!

A recept írott formája

A tészta összetétele


Fontos infó! Liszt gyanánt lehet használni saját igény szerint más fajta liszteket, pl. tönkölybúzaliszt, alakor, kamut, kenyérliszt, félbarna kenyérliszt, teljes kiőrlésű lisztek....stb. Arra fontos figyelni, hogy bármely liszt használata esetén ennél a receptnél apránként adagoljuk azt, egészen addig, amíg a videón bemutatott tésztaállagot meg nem kapjuk! A 300g mennyiség búza finomliszt esetében jó irány, de a burgonyáknak is lehet eltérő a nedvességtartalmuk, illetve a liszteknek is lehet különböző a folyadékfelvevő képességük, főképpen ha más típusú liszteket használunk.


Az elkészítés menete

1. A liszt kivételével, a további tésztaképző alapanyagok elkeverése, a burgonya áttörése egészen addig, amíg teljesen pürés állagot nem kapunk

2. A liszt, keverés melletti fokozatos adagolása az optimális tésztaállag eléréséig. A liszt felhasználásáról és adagolásáról további infók az elkészítés menete fölött olvashatók

3. Hideg pihentetés hűtőszekrényben: min. 1 óra

4. A tészta nyújtása, a pogácsák szaggatása a videón bemutatott módon

5. Sütés: 180C°-ra melegített forró olajban pár percente forgatva kb. összesen 5-7 perc alatt készre sütjük őket.

6. Ajánlom (ízesített) tejfölbe mártogatva, még langyosan fogyasztani, persze kihűlve is nagyon finom.


A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!


A recept prémium minőségi kiviteléhez szeretettel ajánlom a Magyar Családellátó által előállított és forgalmazott Gábor a Házi Pék Finompékáru liszt a használatát!

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.