Répatorta muffin
A recept írott formája
A tészta összetétele
BL55 Finomliszt: 180g
Reszelt sárgarépa: 180g
Porcukor: 145g
Vaníliás cukor: 2 cs.
Tojás: 2db
Étolaj (Napraforgóolaj): 100ml
Sütőpor: 2 csapott tk.
Fahéj: 1/2 tk. - 1 csapott tk. (ízlés szerint)
Narancshéj: 1db kisebb narancs
Citromhéj: 1db kisebb citrom reszelt héja
A krém összetétele
Mascarpone: 120g
Porcukor: 20g
Kevés citrom és narancshéj ízlés szerint
Narancsléből annyi, amíg a videóban látott lágyabb állagot nem kapjuk
Az elkészítés menete
1. A tésztaképző alapanyagokból lágy, kevert tészta készítése
2. A tészta kitöltése a muffin papírral bélelt muffin sütő formába
3. Sütés: 170C°-ra előmelegített sütőbe kell helyezni és 25 percig sütni, majd a sütés végén tűpróbával ellenőrizni a kellő átsültséget
4. Sütés közben a krém képző alapanyagok felhasználásával lágy krémet készítése, melynél a narancslevet érdemes a krém állagát figyelve apránként adagolni. Ha a mascarpone alapban túl lágy fajta, akkor a krémet vízzel összemelegített zselatinnal lehet sűríteni
5. A krém felvitele a kisült muffinok szabad felületére, majd ízlés szerint lehet díszíteni marcipán répával, tört pisztáciával, cukorkákkal...stb.
A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!
A recept prémium minőségi kiviteléhez szeretettel ajánlom a Magyar Családellátó BL65 kecskeméti kende búzalisztjének a használatát!