Répatorta
Ebben a videóban egy igazán egyszerű húsvéti süteményt hoztam el, egy hagyományos répatortát, minden extra körítés nélkül, amelynek roppant egyszerű az elkészítése, hiszen az alapanyagok előkészítése után kb. 3 perc alatt ki lehet keverni a tésztát, így az előkészületeket is beleszámolva kb. 10 perc elteltével kerülhet a tészta a tortaformába, majd a sütőbe. A répatorta isteni finom, valamint igazán szaftos, így mindenkinek csak szeretettel tudom ajánlani az elkészítését.
A videós recept bemutatás megtekinthető az alábbi gombra kattintva, a teljes írott forma pedig itt, vagy a videó alatti leírásban megtalálható.
A YouTube-on fel lehet iratkozni a csatornámra, így mindig a lehető leghamarabb lehet értesülni a legújabb receptjeimről és természetesen minden egyes feliratkozásért nagyon hálás vagyok!
A recept írott formája
A tészta összetétele
Gábor a Házi Pék Finompékáru liszt: 270g
Reszelt sárgarépa: 270g
Porcukor: 220g
Vaníliás cukor: 24g (3 cs.)
Tojás: 3db
Napraforgóolaj: 150g
Sütőpor: 12g
Fahéj: 2g (1 tk.)
Narancshéj (bio): 7g (1db)
Citromhéj (bio): 5g (1db)
A máz összetétele
Porcukor: 200g
Víz, vagy narancslé: kb. 3 ek.
Szükséges még marcipán répa a díszítéshez, de akár fondantból is lehet egyénileg formázni.
Az elkészítés menete
1. A répák megpucolása, kislyukú reszelővel való lereszelése
2. Tészta készítése rövid keverőmunkával
3. A tészta zsiradékkal kezelt tortaformába töltése, melynek az alsó részére érdemes sütőpapírt csíptetni. A videóban felhasznált forma átmérője 26cm, de lehet ettől kisebb átmérőjű formában magasabb répatortát sütni.
4. Sütés: 170C°-ra előmelegített, légkeveréses sütési módba állított sütőbe kell behelyezni, és kb. 45 percig sütni. A sütés végén tűpróbával ellenőrizzük az átsültséget, lehetőleg már 40 perc után!
A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!
A recept prémium minőségi kiviteléhez szeretettel ajánlom a Magyar Családellátó által előállított és forgalmazott Gábor a Házi Pék Finompékáru liszt használatát!