Répatorta

Ebben a videóban egy igazán egyszerű húsvéti süteményt hoztam el, egy hagyományos répatortát, minden extra körítés nélkül, amelynek roppant egyszerű az elkészítése, hiszen az alapanyagok előkészítése után kb. 3 perc alatt ki lehet keverni a tésztát, így az előkészületeket is beleszámolva kb. 10 perc elteltével kerülhet a tészta a tortaformába, majd a sütőbe. A répatorta isteni finom, valamint igazán szaftos, így mindenkinek csak szeretettel tudom ajánlani az elkészítését.

A videós recept bemutatás megtekinthető az alábbi gombra kattintva, a teljes írott forma pedig itt, vagy a videó alatti leírásban megtalálható.

A YouTube-on fel lehet iratkozni a csatornámra, így mindig a lehető leghamarabb lehet értesülni a legújabb receptjeimről és természetesen minden egyes feliratkozásért nagyon hálás vagyok!

A recept írott formája

A tészta összetétele

  • Gábor a Házi Pék Finompékáru liszt: 270g

  • Reszelt sárgarépa: 270g

  • Porcukor: 220g

  • Vaníliás cukor: 24g (3 cs.)

  • Tojás: 3db

  • Napraforgóolaj: 150g

  • Sütőpor: 12g

  • Fahéj: 2g (1 tk.)

  • Narancshéj (bio): 7g (1db)

  • Citromhéj (bio): 5g (1db)

A máz összetétele

  • Porcukor: 200g

  • Víz, vagy narancslé: kb. 3 ek.


Szükséges még marcipán répa a díszítéshez, de akár fondantból is lehet egyénileg formázni.


Az elkészítés menete

1. A répák megpucolása, kislyukú reszelővel való lereszelése

2. Tészta készítése rövid keverőmunkával

3. A tészta zsiradékkal kezelt tortaformába töltése, melynek az alsó részére érdemes sütőpapírt csíptetni. A videóban felhasznált forma átmérője 26cm, de lehet ettől kisebb átmérőjű formában magasabb répatortát sütni.

4. Sütés: 170C°-ra előmelegített, légkeveréses sütési módba állított sütőbe kell behelyezni, és kb. 45 percig sütni. A sütés végén tűpróbával ellenőrizzük az átsültséget, lehetőleg már 40 perc után!


A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!


A recept prémium minőségi kiviteléhez szeretettel ajánlom a Magyar Családellátó által előállított és forgalmazott Gábor a Házi Pék Finompékáru liszt használatát!

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.