rebarbarás rácsos pite

Mit is írhatnék erről a rebarbarás pite receptről? Isteni édes-savanykás ízvilág, szuper puha foszlós állag, üdítő frissesség. egyszerű és kevés munkát igénylő elkészítés. Szeretettel ajánlom mindenkinek ennek a szuper receptnek az elkészítését!
A videós recept bemutatás megtekinthető az alábbi gombra kattintva, a teljes írott forma pedig itt megtalálható.

A YouTube-on fel lehet iratkozni a csatornámra, így mindig a lehető leghamarabb lehet értesülni a legújabb receptjeimről és természetesen minden egyes feliratkozásért nagyon hálás vagyok!

A recept írott formája

A töltelék receptje és elkészítési módja

A rebarbarát mossuk meg alaposan, hámozzuk meg, vágjuk le a végeit és karikázzuk fel. Az így felkarikázva kapott rebarbara súlya legyen 850g, melyet 120ml vízzel egy lábasban pároljunk közepes lángon fedő alatt néhai rákeveréssel. Amikor a rebarbara kellően megpuhul, adjunk hozzá 175g barnacukrot (hiányában kristálycukrot) és pár percig főzzük így tovább. 1 csomag főzős vaníliás pudingport keverjünk el 80ml hudeg vízzel csomómentesre, majd adjuk hozzá a rebarbarás egyveleghez és főzzük készre, amíg kellően be nem sűrűsödik.

A tészta összetétele

  • BL55 Finomliszt: 500g

  • Friss élesztő: 22g, vagy szárított: 6g

  • Só: 5g

  • Cukor: 60g

  • Vaj/ Margarin: 30g

  • Sertészsír: 30g

  • Tojás: 1db

  • Tej: 230ml

Ha nem használunk zsírt, akkor készülhet a tészta összesen 68g vajjal, vagy margarinnal.


Szükséges még 1db tojás a kenéshez.


Az elkészítés menete

1. Töltelék készítése és teljes kihűtése. Érdemes kihűtés után még a hűtőszekrénybe helyezni

2. Tészta dagasztása a zsiradékok utólagos hozzáadásával

3.Tésztaérés: 45 perc

4. Tészta osztása 1 × 400g és 1 × 500g-os darabokra. Először az 500g-os darabot nyújtjuk és helyezzük a tepsibe alulra ( a vidóban 39×27cm-est használtam), majd rá a töltelék. A 400g-os darabot nyújtás után rácsozzuk, vagy akár rácsozás nélül helyezzük a töltelék fölé, majd kenjük le a felül elhelyezkedő tészta felületét felvert tojással.

5. Kelesztés: 15 perc

6. Sütés: 200C°-ra előmelegített száraz légterű, alsó-felső módba állított sütőbe kell behelyezni, majd a hőmérsékletet azonnal 180C°-ra csökkenteni és így sütni 30-35 percig 7. A teljes hűtés után óvatosan vágjuk fel a pitét


A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!


A recept prémium minőségi kiviteléhez szeretettel ajánlom a Magyar Családellátó BL65 kecskeméti kende búzalisztjének a használatát!

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.