Rebarbarás-epres pite
Ez a könnyű, nyári sütemény szénhidrátcsökkentett tésztával és hozzáadott cukor nélkül készül, mégis elképesztően finom. Friss eper és pikáns rebarbara találkozik egy selymes töltelékben, amelyet egy omlós, diétás tészta ölel körbe. Tökéletes választás, ha valami különlegeset sütnél – bűntudat nélkül!

A videós recept bemutatás megtekinthető az alábbi gombra kattintva, a teljes írott forma pedig itt, vagy a videó alatti leírásban megtalálható.
A YouTube-on fel lehet iratkozni a csatornámra, így mindig a lehető leghamarabb lehet értesülni a legújabb receptjeimről és természetesen minden egyes feliratkozásért nagyon hálás vagyok!
A recept írott formája
A tészta hozzávalói
Gábor a Házi Pék Finompékáru liszt: 130 g
D-Star szénhidrátcsökkentő koncentrátum: 130 g
Vaj/Margarin: 130 g
D-Star négyszer édes cukorhelyettesítő: 22 g
Só: 1 csipet
Sütőpor: 3 g
Tojás: 1 db
Tejföl: 105 g
A morzsa hozzávalói
D-Star szénhidrátcsökkentett sütemény lisztkeverék: 100 g
Vaj/Margarin: 57 g
D-Star négyszer édes cukorhelyettesítő: 17 g
Só: 1 csipet
Reszelt (bio) citromhéj: 1 db
A töltelék hozzávalói
Rebarbara kockázva: 250 g
Eper kockázva: 250 g
Víz: 100 ml
D-Star négyszer édes cukorhelyettesítő: 30 g
Vaníliás pudingpor: 1 cs.
Reszelt (bio) citromhéj: 1 db
Citromlé: 12 ml
Az elkészítés menete
1. Töltelék: Rebarbara és eper darabolása → 50 ml víz + citromlé, cukorhelyettesítő → pudingpor 50 ml vízben oldva, hozzáadva → sűrűre főzve, hűtve.
2. Morzsa: Hideg vaj + száraz alapanyagok összemorzsolva → tömbbé gyúrva, hűtve. Tészta: Száraz + hideg vaj összemorzsolása → nedves hozzávalókkal tészta → hűtőbe tesszük.
3. Pihentetés: Morzsa és tészta min. 30 perc hűtés.
4. Formázás: Tészta kinyújtva → piteformába → töltelék + morzsa → opcionális díszítés maradék tésztából.
5. Sütés: 180 °C-on kb. 30 perc → akkor jó, ha aranybarna a teteje, a széle megszilárdult.
100g szénhidrátcsökkentett rebarbarás-epres pite tápérték adatai
Energia: 271 kcal / 1133 kJ
Zsír: 17,2 g
amelyből telített zsírsavak: 6,9 g
Szénhidrát: 24,2 g
amelyből cukrok: 2,3 g
Rost: 4,7 g
Fehérje: 8,8 g
Só: 0,7 g