Raffaello szelet

Raffaello szelet – krémes álom kókusz és mandula rajongóknak 🥥🌰 Ha szereted a Raffaello golyót, ezt a sütit imádni fogod! Egy könnyű mandulás piskóta, lágy fehércsokis-kókuszos krém és ropogós ostyalap rétegezve – a tetején Raffaello, mandula és friss málna díszíti. Ez a sütemény nemcsak gyönyörűen szeletelhető, hanem ünnepi asztalon is igazi sztárdesszert. Nézd meg a videót, és készítsd el te is lépésről lépésre!


A videós recept bemutatás megtekinthető az alábbi gombra kattintva, a teljes írott forma pedig itt, vagy a videó alatti leírásban megtalálható.

A YouTube-on fel lehet iratkozni a csatornámra, így mindig a lehető leghamarabb lehet értesülni a legújabb receptjeimről és természetesen minden egyes feliratkozásért nagyon hálás vagyok!

A recept írott formája​

​A mandulás piskóta hozzávalói

Tojás: 5 db

Cukor: 120 g

BL65 kecskeméti kende süteményliszt: 100 g

Darált mandula: 40 g

Sütőpor: 4 g

Só: 1 csipet


A krém hozzávalói

Mascarpone: 500 g

Habtejszín: 400 g

Fehércsokoládé (olvasztáshoz): 200 g

Kókuszreszelék: 100 g

Porcukor: 80 g

Vanília esszencia: 1 tk.


A betéthez

2 db nagyobb ostyalap, a keret méretére vágva


A dekorációhoz

Mandulaszirom pirítva

Raffaello golyók

Málna

Kókuszreszelék


Az elkészítés menete

1. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét a sóval és a cukorral kemény habbá verjük, majd egyenként hozzákeverjük a tojássárgákat. A lisztet és a sütőport hozzászitáljuk, valamint a darált mandulát is hozzáadjuk, majd óvatosan a habhoz forgatjuk.

2. A masszát sütőpapírral bélelt 33×22 cm-es tepsibe simítjuk, 180 °C-on kb. 20–25 percig sütjük, majd kihűtjük és a sütőkeretbe helyezzük.

3. A fehércsokit vízgőz fölött felolvasztjuk, langyosra hűtjük. A mascarponét a porcukorral és vaníliával kikeverjük, hozzáadjuk a kókuszreszeléket és a fehércsokit. A hideg habtejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan a krémhez forgatjuk.

4. A piskótára simítjuk a krém felét, ráfektetjük az ostyalapot, majd rákenjük a maradék krémet és elsimítjuk a tetejét.

5. A keretben előre kijelöljük a szeleteket, a tetejét megszórjuk kókuszreszelékkel és mandulaszirommal, majd minden szeletet külön Raffaello-golyóval és málnával díszítünk.

6. Hűtőben legalább 6 órát, de inkább egy teljes éjszakát pihentetjük, majd éles, forró vízbe mártott, majd szárazra törölt langyos késsel szeleteljük, hogy tiszta éleket kapjunk.


A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!