Pudingos kakaós leveles

Ebben a videóban egy szuper házi kakaós leveles tésztát hoztam nektek, amiből formai kialakítás szempontjából egy nagyon egyszerű péksüteményt mutatok be, de valójában amilyen egyszerűen formázható, annyira látványos és finom a puding töltelék és a későbbi gyümölcs díszítő elemeknek köszönhetően. Szeretettel ajánlom a recept kipróbálását!
A videós recept bemutatás megtekinthető az alábbi gombra kattintva, a teljes írott forma pedig itt megtalálható.

A YouTube-on fel lehet iratkozni a csatornámra, így mindig a lehető leghamarabb lehet értesülni a legújabb receptjeimről és természetesen minden egyes feliratkozásért nagyon hálás vagyok!

A recept írott formája

A húzózsiradék összetétele

(BL55 Finomliszttel pótolható)

A tészta összetétele

(BL55 Finomliszttel pótolható)

  • Friss élesztő: 25g, vagy szárított: 7g

  • Só: 6g

  • Cukor: 85g

  • Tojás: 1db + 1 sárgája

  • Vaj/Margarin: 60g

  • Ecet (10%): 10g

  • Tej: 260-280ml

  • Holland kakaópor: 18g

Töltelék

Vanília puding 1cs. pudingpor felhasználásával, annak utasításai szerint elkészítve. (Ajánlom a Dr. Oetker főzős pudingot, az biztosan sütésálló). Természetesen készíthető házi vanília puding is, melyhez recept szerepel a vaníliás almás pite receptemnél. Továbbá szükségesek vegyes gyümölcsök a díszítéshez.


Szükséges még 1db tojás a kenéshez!


Az elkészítés menete

1. A húzózsiradékhoz tartozó vaj és liszt elkeverése, majd 30 percre a hűtőbe helyezése, valamint a vaníliapuding elkészítése

2. A vajlap kinyújtása, majd hűtőbe helyezése

3. Tészta dagasztása hideg alapanyagokkal, ezalól kivétel a puha vaj, amit a dagasztás közben adunk hozzá

4. Vajlap dermesztése hűtőben: min. 60 perc, valamint hideg tésztaérés hűtőben: 45 perc

5. Tészta nyújtása, vajlap belecsomagolása, ismételt nyújtás, majd szimpla hajtás elvégzése

6. Hideg pihentetés hűtőben: 15 perc

7. Nyújtás, dupla hajtás elvégzése

8. Hideg pihentetés hűtőben: 15 perc

9. Nyújtás, ismételt szimpla hajtás

10. Hideg pihentetés hűtőben: 20 perc

11. A tészta készre nyújtása kb. 4mm vastagságban és kb. 45 × 45cm szélességben, majd a szélek levágása, 9 egyenlő négyzetre osztása pizzavágóval, vagy késsel, majd vízzel való vékony spriccelésük, formai kialakításuk, papírozott sütőlemezre helyezésük, majd letakarásuk

12. Kelesztés: 50-65 perc

13. Pudinggal való töltésük, majd a további felületük felvert tojással való átkenése

14. Sütés: 230C°-ra előmelegített száraz légterű, alsó-felső módba állított sütőbe kell behelyezni és 19-23 percig sütni. A sütési hőmérsékletet az első 5 perc eltelte után 200C°-ra kell csökkenteni! 15. Porcukorral való szitálás, majd gyümölcsökkel dekorálás


A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!


A recept prémium minőségi kiviteléhez szeretettel ajánlom a Magyar Családellátó BL65 kecskeméti kende búzalisztjének a használatát!

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.