Pudingos kakaós leveles
A recept írott formája
A húzózsiradék összetétele
Vaj/Margarin: 320g
BL65 Kecskeméti kende búzaliszt: 65g
(BL55 Finomliszttel pótolható)
A tészta összetétele
(BL55 Finomliszttel pótolható)
Friss élesztő: 25g, vagy szárított: 7g
Só: 6g
Cukor: 85g
Tojás: 1db + 1 sárgája
Vaj/Margarin: 60g
Ecet (10%): 10g
Tej: 260-280ml
Holland kakaópor: 18g
Töltelék
Vanília puding 1cs. pudingpor felhasználásával, annak utasításai szerint elkészítve. (Ajánlom a Dr. Oetker főzős pudingot, az biztosan sütésálló). Természetesen készíthető házi vanília puding is, melyhez recept szerepel a vaníliás almás pite receptemnél. Továbbá szükségesek vegyes gyümölcsök a díszítéshez.
Szükséges még 1db tojás a kenéshez!
Az elkészítés menete
1. A húzózsiradékhoz tartozó vaj és liszt elkeverése, majd 30 percre a hűtőbe helyezése, valamint a vaníliapuding elkészítése
2. A vajlap kinyújtása, majd hűtőbe helyezése
3. Tészta dagasztása hideg alapanyagokkal, ezalól kivétel a puha vaj, amit a dagasztás közben adunk hozzá
4. Vajlap dermesztése hűtőben: min. 60 perc, valamint hideg tésztaérés hűtőben: 45 perc
5. Tészta nyújtása, vajlap belecsomagolása, ismételt nyújtás, majd szimpla hajtás elvégzése
6. Hideg pihentetés hűtőben: 15 perc
7. Nyújtás, dupla hajtás elvégzése
8. Hideg pihentetés hűtőben: 15 perc
9. Nyújtás, ismételt szimpla hajtás
10. Hideg pihentetés hűtőben: 20 perc
11. A tészta készre nyújtása kb. 4mm vastagságban és kb. 45 × 45cm szélességben, majd a szélek levágása, 9 egyenlő négyzetre osztása pizzavágóval, vagy késsel, majd vízzel való vékony spriccelésük, formai kialakításuk, papírozott sütőlemezre helyezésük, majd letakarásuk
12. Kelesztés: 50-65 perc
13. Pudinggal való töltésük, majd a további felületük felvert tojással való átkenése
14. Sütés: 230C°-ra előmelegített száraz légterű, alsó-felső módba állított sütőbe kell behelyezni és 19-23 percig sütni. A sütési hőmérsékletet az első 5 perc eltelte után 200C°-ra kell csökkenteni! 15. Porcukorral való szitálás, majd gyümölcsökkel dekorálás
A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!
A recept prémium minőségi kiviteléhez szeretettel ajánlom a Magyar Családellátó BL65 kecskeméti kende búzalisztjének a használatát!