Pizzás párna szénhidrátcsökkentve

Ezt a pizzás párnát elkészítettük Viki¬vel, és egyszerűen brutálisan finom lett! 😍 Puha tészta, szaftos feltét, olvadó sajt – minden falat egy igazi élmény. Ez a recept a klasszikus kedvencet hozza el egészségtudatos köntösben, de az ízéből semmit sem veszít. Mi már tudjuk, hogy nagy kedvenc lesz nálatok is!

A videós recept bemutatás megtekinthető az alábbi gombra kattintva, a teljes írott forma pedig itt, vagy a videó alatti leírásban megtalálható.

A YouTube-on fel lehet iratkozni a csatornámra, így mindig a lehető leghamarabb lehet értesülni a legújabb receptjeimről és természetesen minden egyes feliratkozásért nagyon hálás vagyok!

A recept írott formája​

​A tészta hozzávalói


A feltéthez

  • Pizzakrém

  • Szalámi

  • Pepperóni

  • Sajt


Az elkészítés menete

1. Tészta összeállítása Langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a vízzel együtt a dagasztótál aljába öntjük. Rászórjuk a szénhidrátcsökkentett lisztet, hozzáadjuk a cukorhelyettesítőt, a sajtkrémet, az olajat és a puha vajat. 10–12 perc alatt sima, rugalmas tésztát dagasztunk.

2. Tésztaérés és hajtogatás A tésztát lefedve kb. 60 percig pihentetjük. Közben kétszer áthajtjuk: először egy normál, majd egy sziromhajtással, hogy erősítsük a szerkezetét.

3. Formázás A megkelt tésztát kb. 5–6 mm vastagra nyújtjuk, téglalap alakúra (32×25 cm), majd 6 egyenlő részre vágjuk, és sütőlemezre tesszük.

4. Feltétezés és kelesztés A tésztadarabokat megkenjük pizzakrémmel, megszórjuk a felkarikázott pepperónival, ráhelyezzük a szalámit, majd letakarva 55–70 percig kelesztjük szobahőmérsékleten.

5. Előkészítés a sütéshez A megkelt párnák kilátszó széleit vékonyan lekenjük felvert tojással, hogy szép színt kapjanak.

6. Sütés Előmelegített sütőben 230 °C-on 3 percig sütjük, majd a hőfokot visszavesszük 190 °C-ra. A sütés teljes ideje kb. 20–23 perc. Az utolsó 5 perc előtt kivesszük a tepsit, ráhelyezzük a sajtszeleteket (vagy reszelt sajtot), és visszatesszük, hogy a sütés végére szépen ráolvadjon, de ne keményedjen meg.


A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!