Pizzás csónak

Ebben a videóban egy isteni finom és egyben igazán egyszerű receptet hoztam nektek, melyet nevezhetjük pizzás csónaknak, vagy akár pizzás kiflinek. Szeretettel ajánlom a kipróbálását!
A videós recept bemutatás megtekinthető az alábbi gombra kattintva, a teljes írott forma pedig itt megtalálható.

A YouTube-on fel lehet iratkozni a csatornámra, így mindig a lehető leghamarabb lehet értesülni a legújabb receptjeimről és természetesen minden egyes feliratkozásért nagyon hálás vagyok!

A recept írott formája

A tészta összetétele

  • BL55 Finomliszt: 600g

  • Friss élesztő: 18g, vagy szárított: 5g

  • Só: 14g

  • Cukor:24g

  • Vaj/Margarin: 24g

  • Tojás: 1db

  • Tej: 340ml


Szükséges még 1db tojás a kenéshez, valamint paradicsomszósz, szalámi, kukorica, sajt, vagy bármi egyéb feltét ízlés szerint.


Az elkészítés menete

1. Tészta dagasztása a zsiradék utólagos hozzáadásával

2. Tésztaérés: 60 perc

3. Tészta osztása 8×125-130g-os darabokra, majd az elosztott tésztadarabok gömbölyítése

4. Pihentetés: 5 perc

5. Buci formázás

6. Pihentetés: 5 perc

7. Készre nyújtás

8. Felvert tojással való átkenés

9. Kelesztés: 15-25 perc

10. Megvágás, csónak forma kialakítása, töltés

11. További kelesztés: 10 perc

12. Sütés: 220C°-ra előmelegített száraz légterű, alsó-felső sütési módba állított sütőbe kell behelyezni, majd a hőmérsékletet azonnal 200C°-ra csökkenteni és 18-22 percig sütni. A sajt és a könnyen éghető feltétek csak 12 perc sütés után kerülnek rá, majd úgy lesznek visszatolva a sütőbe.


A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!


A recept prémium minőségi kiviteléhez szeretettel ajánlom a Magyar Családellátó BL65 kecskeméti kende búzalisztjének a használatát!

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.