Pizzás csónak
A recept írott formája
A tészta összetétele
BL55 Finomliszt: 600g
Friss élesztő: 18g, vagy szárított: 5g
Só: 14g
Cukor:24g
Vaj/Margarin: 24g
Tojás: 1db
Tej: 340ml
Szükséges még 1db tojás a kenéshez, valamint paradicsomszósz, szalámi, kukorica, sajt, vagy bármi egyéb feltét ízlés szerint.
Az elkészítés menete
1. Tészta dagasztása a zsiradék utólagos hozzáadásával
2. Tésztaérés: 60 perc
3. Tészta osztása 8×125-130g-os darabokra, majd az elosztott tésztadarabok gömbölyítése
4. Pihentetés: 5 perc
5. Buci formázás
6. Pihentetés: 5 perc
7. Készre nyújtás
8. Felvert tojással való átkenés
9. Kelesztés: 15-25 perc
10. Megvágás, csónak forma kialakítása, töltés
11. További kelesztés: 10 perc
12. Sütés: 220C°-ra előmelegített száraz légterű, alsó-felső sütési módba állított sütőbe kell behelyezni, majd a hőmérsékletet azonnal 200C°-ra csökkenteni és 18-22 percig sütni. A sajt és a könnyen éghető feltétek csak 12 perc sütés után kerülnek rá, majd úgy lesznek visszatolva a sütőbe.
A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!
A recept prémium minőségi kiviteléhez szeretettel ajánlom a Magyar Családellátó BL65 kecskeméti kende búzalisztjének a használatát!