Pizzás csiga ch-csökkentve

Ebben a videómban szeretettel hoztam el nektek az eddigi egyik legfinomabb szénhidrátcsökkentett receptemet a pizzás csigák formájában. A tészta rendkívül könnyed, puha, és még napok után is rendkívül friss hatású, amelyhez az egyénileg kiegészíthető pizzás töltelék nagyon jól passzol. Szeretettel ajánlom a recept kipróbálását!

A videós recept bemutatás megtekinthető az alábbi gombra kattintva, a teljes írott forma pedig itt, vagy a videó alatti leírásban megtalálható.

A YouTube-on fel lehet iratkozni a csatornámra, így mindig a lehető leghamarabb lehet értesülni a legújabb receptjeimről és természetesen minden egyes feliratkozásért nagyon hálás vagyok!

A recept írott formája

​A tészta összetétele


A pizzaszósz összetétele

  • Sűrített paradicsom: 230g

  • Bazsalikom: 1 tk.

  • Oregánó: 1 tk.

  • Kakukkfű: 0,5 tk.

  • Áttört fokhagyma: 1 gerezd

  • Só: Ízlés szerint

  • Bors: Ízlés szerint


A töltelék összetétele

  • Pizzaszósz: 240g

  • Reszelt sajt: 150g

  • Füstölt sonka: 80g


A sonka diéta esetén elhagyható.

Szükséges még 1db tojás a kenéshez, és kb. 200 g reszelt sajt a felületükre.


Az elkészítés menete

1. Az elkészítés első lépése a tészta dagasztása. A langyos tejben oldjuk fel az élesztőt, majd adjuk hozzá a szintén langyos vizet, és a további szobahőmérsékletű összetevőket, az olaj kivételével. Az olajat csak 2-3 perc dagasztás után adjuk hozzá, amikor már egy összefüggő tésztaállagot megkaptunk, ezáltal biztosítva a tészta lazított szerkezetét. A zsiradék hozzáadását követően dagasszuk további kb. 8 perc alatt készre a tésztát.

2. Zárt tálban érleljük, pihentessük 45 percen át.

3. Nyújtsuk ki négyszögletes alakban (50×55cm), majd kenjük meg a pizzaszósszal az egyik oldalán egy keskeny sávot kihagyva, amit követően szórjuk meg sajttal, és ha az étrendünk engedi sonkával is. Ajánlom még töltelékként a felkarikázott pepperoni paprikát is annak, aki szereti. A töltés után tekerjük fel, majd vágjunk ki a tekercsből kb. 2cm vastagságú csigákat, melyeket helyezzünk egymástól kellő távolságra sütőpapírral bélelt tepsiken.

4. Letakarva kelesszük meg őket kb. 50-60 perc alatt.

5. Közvetlenül a sütés előtt kenjük át a felületüket felvert tojással, majd szórjuk meg őket reszelt sajttal. 6. Sütés: 220C°-ra előmelegített, alsó-felső sütési módba állított sütőbe kell behelyezni, majd a hőmérsékletet azonnal 190C°-ra csökkentve sütni őket kb. 18-22 percen át.


100g szénhidrátcsökkentett pizzás csiga tápérték adatai

  • Energia: 216kcal / 903kJ

  • Zsír: 8,9g

amelyből telített zsírsavak: 3,6g

  • Szénhidrát: 16,5g

amelyből cukrok: 3,2g

  • Rost: 3,7g

  • Fehérje: 15,7g

  • Só: 1,3g


A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!