Pizza készítése otthon

Ezzel a szuper pizza recepttel szeretném segíteni, hogy otthonotokban is meg tudjátok teremteni egy igazi pizzéria hangulatát. A tésztával öröm dolgozni, nagyon könnyen nyújtható, ezáltal akár egész vékony tésztájú pizzákat is lehet vele elég könnyedén készíteni.
A videós recept bemutatás megtekinthető az alábbi gombra kattintva, a teljes írott forma pedig itt megtalálható.

A YouTube-on fel lehet iratkozni a csatornámra, így mindig a lehető leghamarabb lehet értesülni a legújabb receptjeimről és természetesen minden egyes feliratkozásért nagyon hálás vagyok!

A recept írott formája

A tészta összetétele 3db 22cm átmérőjű pizzához

  • Tipo 00 Pizzaliszt: 530g (BL55 finomliszttel pótolható)

  • Friss élesztő: 27g, vagy szárított élesztő: 7g

  • Só: 11g

  • Cukor: 6g

  • Olíva olaj: 3,5 ek.

  • Víz: 330ml


Nagyobb méretű pizzák készítéséhez javaslom az alapanyagok 1,5x-esét alapul venni.

A feltétek ízlés szerint választhatók, de adok hozzá 3 fajta tippet a videóban.


Az elkészítés menete

1. Tészta dagasztása

2. Tészta osztása 3 egyforma darabra, majd gömbölyítésük

3. Tésztaérés: Téli időszakban 50-60 perc, nyári időszakban 40-50 perc

4. Tészta nyújtása

5. Feltét felhelyezése

6. Sütés: Felforrósított sütőfelületre helyezve 250C°-ra előmelegített száraz légterű sütőbe tolva 10 - 13 percig, de akár forróbb sütőben rövidebb ideig. A videón kívül 275C°-on szoktam sütni 8-9 percen át.

7. Sütés után esetleg lehet extra feltétekkel (sonka rózsák, ruccola...stb) díszíteni


A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!


A recept prémium minőségi kiviteléhez szeretettel ajánlom a Magyar Családellátó "Pizzaliszt tipo 00 nápolyi pizzákhoz KRBL100" megnevezésű lisztjének a használatát!

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.