Pizza készítése otthon
A recept írott formája
A tészta összetétele 3db 22cm átmérőjű pizzához
Tipo 00 Pizzaliszt: 530g (BL55 finomliszttel pótolható)
Friss élesztő: 27g, vagy szárított élesztő: 7g
Só: 11g
Cukor: 6g
Olíva olaj: 3,5 ek.
Víz: 330ml
Nagyobb méretű pizzák készítéséhez javaslom az alapanyagok 1,5x-esét alapul venni.
A feltétek ízlés szerint választhatók, de adok hozzá 3 fajta tippet a videóban.
Az elkészítés menete
1. Tészta dagasztása
2. Tészta osztása 3 egyforma darabra, majd gömbölyítésük
3. Tésztaérés: Téli időszakban 50-60 perc, nyári időszakban 40-50 perc
4. Tészta nyújtása
5. Feltét felhelyezése
6. Sütés: Felforrósított sütőfelületre helyezve 250C°-ra előmelegített száraz légterű sütőbe tolva 10 - 13 percig, de akár forróbb sütőben rövidebb ideig. A videón kívül 275C°-on szoktam sütni 8-9 percen át.
7. Sütés után esetleg lehet extra feltétekkel (sonka rózsák, ruccola...stb) díszíteni
A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!
A recept prémium minőségi kiviteléhez szeretettel ajánlom a Magyar Családellátó "Pizzaliszt tipo 00 nápolyi pizzákhoz KRBL100" megnevezésű lisztjének a használatát!