Pita házilag

Mivel házi pita receptet már nagyon sokan kértetek tőlem, ezért ebben a videóban pótlom a hiányosságomat, és ebben a videóban egy olyan pita receptet mutatok be, ami amellett, hogy finom, biztos eredményt kínál mindenkinek, ráadásul a töltéskor sem fog sérülni a pita, még akkor sem fog szétnyílni, ha a benne szereplő húst és zöldségeket szószokkal, öntetekkel locsoljuk. Szeretettel ajánlom a recept kipróbálását!
A videós recept bemutatás megtekinthető az alábbi gombra kattintva, a teljes írott forma pedig itt, vagy a videó alatti leírásban megtalálható.

A YouTube-on fel lehet iratkozni a csatornámra, így mindig a lehető leghamarabb lehet értesülni a legújabb receptjeimről és természetesen minden egyes feliratkozásért nagyon hálás vagyok!

A recept írott formája

Az előtészta összetétele


A tészta összetétele


Az elkészítés menete

1. Előtészta készítés

2. Előtészta érés: 30 perc

3. Tészta készítés az olívaolaj utólagos hozzáadásával

4. Tésztaérés: 45 perc

5. A tészta osztása 8×85g-os darabokra, majd az elosztott tésztadarabok gömbölyítése

6.Pihentetés: 15 perc

7. Kb. 15cm átmérőjű, 2mm vastagságú korongok nyújtása

8. Kelesztés: 25-40 perc 9. Sütés: 250C°-ra előmelegített, légkeveréses üzemmódba állított sütőbe kell behelyezni, és kb. 5-6 perc alatt készre sütni.


A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.