Pék Torta
Ebben a videóban egy igazi különlegességet hoztam, amely annyira finomra sikerült, hogy vétek lenne kihagyni, egyszer muszáj minden sütést kedvelőnek kipróbálnia. A pék torta alapvetően egy kelt tészta, ami egész picit az omlósok felé hajaz, de nagyon laza, könnyed szerkezetű. Mind a tészta, mind a töltelék nagyon finom, de persze bármilyen más sütést tűrő töltelékkel elkészíthető. Mivel a tésztája se nem konkrétan sós, se nem édes, hanem valahol ezek határán van, nem zárom ki a lehetőségét, hogy édes töltelékekkel ne lenne jó. Szeretettel ajánlom a recept kipróbálását!
A videós recept bemutatás megtekinthető az alábbi gombra kattintva, a teljes írott forma pedig itt, vagy a videó alatti leírásban megtalálható.
A YouTube-on fel lehet iratkozni a csatornámra, így mindig a lehető leghamarabb lehet értesülni a legújabb receptjeimről és természetesen minden egyes feliratkozásért nagyon hálás vagyok!
A recept írott formája
A tészta összetétele
Gábor a Házi Pék Finompékáru liszt: 400g (alternatíva: BL55)
Friss élesztő: 16g, vagy szárított élesztő: 4,48g
Só: 9g
Cukor: 15g
Olívaolaj: 65g (alternatíva: egyéb növényi olaj)
Tojás: 1db
Víz: 80ml
Tej: 80ml
A spenótos töltelék
Összeaprított spenót levél: kb. 100g
Olívaolaj: 15g (alternatíva: egyéb növényi olaj)
Áttört fokhagyma: 2 gerezd
Só: ízlés szerint