panettone, az olasz karácsonyi kalács

Ebben a videóban a tradicionális panettone elkészítését mutatom be, amely az olaszok egyik legkedveltebb karácsonyi péksüteménye. Napjainkban számos fajtája ismeretes, megannyi ízesítéssel, én most jelen esetben a hagyományos ízvilágút választottam, melyben a narancsos-vaníliás alap íz mellett a mazsola és a kandírozott gyümölcshéjak nagy szerepet töltenek be. Mivel az eredeti panettone madre kovásszal készül, ezért én is azzal mutatom be, de igyekszem még karácsony előtt egy élesztős változatú kalácsot is bemutatni hasonló jelleggel, de azt természetesen már nem panettonénak fogom nevezni. Szeretettel ajánlom ennek az isteni receptnek a kipróbálását!
A videós recept bemutatás megtekinthető az alábbi gombra kattintva, a teljes írott forma pedig itt, vagy a videó alatti leírásban megtalálható.

A YouTube-on fel lehet iratkozni a csatornámra, így mindig a lehető leghamarabb lehet értesülni a legújabb receptjeimről és természetesen minden egyes feliratkozásért nagyon hálás vagyok!

A recept írott formája

Az írott forma a recept megjelenését követő 1. hónapban csak a videó leírásában elérhető, majd ezt követően átkerül ide a weboldalra!​

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.