pancsos perec szénhidrátcsökkentve

Ebben a videóban a gyerekek részére kedvezek, hiszen a pancsos perec, az egy olyan péktermék, melynek mind a fogyasztását imádják a lurkók, mind az elkészítésben is nagyon szívesen részt vesznek. A recept szénhidrátcsökkentett, valamint cukormentes, így szeretettel tudom ajánlani az életmódváltók, és a tudatosan táplálkozók részére is.
A videós recept bemutatás megtekinthető az alábbi gombra kattintva, a teljes írott forma pedig itt, vagy a videó alatti leírásban megtalálható.

A YouTube-on fel lehet iratkozni a csatornámra, így mindig a lehető leghamarabb lehet értesülni a legújabb receptjeimről és természetesen minden egyes feliratkozásért nagyon hálás vagyok!

A recept írott formája

A tészta összetétele


A sópancs összetétele

Só: 1,5 lapos ek.

D-Star szénhidrátcsökkentett fehér kenyér lisztkeverék: 3 ek.

Víz: kb. 75ml (apránként adagolva, a sűrű, de csorgó állagot figyelve)


Az elkészítés menete

1. Az első teendő a szobahőmérsékletű alapanyagok kimérése után az élesztő feloldása a langyos tejben, majd a tészta dagasztása a vaj és az olaj utólagos, kb. 3 perc dagasztás utáni hozzáadásával.

2. Érleljük, pihentessük a tésztát zárt tálban szobahőmérsékleten 45 percen át.

3. Osszuk el a tésztát 7×140g-os darabokra, majd formázzuk elő őket.

4. Pihentessük az előformázott tésztadarabokat 15 percig letakarva.

5. Nyújtsuk készre a tésztaszálakat, formázzuk meg a pereceket, majd helyezzük őket sütőpapírral bélelt sütőlemezekre.

6. Kelesszük meg őket letakarva kb. 25-40 perc alatt.

7. A sütés előtt közvetlenül kenjük át a felületüket felvert tojással.

8. Sütés: 190C°-ra előmelegített, alsó-felső sütési módba állított sütőbe kell behelyezni őket, majd kb. 16-17 percig elősütni, sópanccsal lekezelni, majd a sópancsos lecsorgatás után 4-5 perc alatt készre sütni őket.


A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!