olasz narancsos kuglóf

Nem tudnám megmondani, hogy már hányan kerestetek fel kuglóf receptet kérve, ezért ebben a videóban szeretettel teszek eleget a kéréseteknek és egy igazán különleges, isteni finom ízvilágú olasz narancsos kuglóf receptet hoztam nektek, amelyet hamarosan követ majd egy teljes kiőrlésű, cukormentes diétás kuglóf is a csatornán. Szeretettel ajánlom a recept kipróbálását, amelynek az elkészítése annyira egyszerű, hogy mondhatni, elronthatatlan.
A videós recept bemutatás megtekinthető az alábbi gombra kattintva, a teljes írott forma pedig itt megtalálható.

A YouTube-on fel lehet iratkozni a csatornámra, így mindig a lehető leghamarabb lehet értesülni a legújabb receptjeimről és természetesen minden egyes feliratkozásért nagyon hálás vagyok!

A recept írott formája

A tészta összetétele

  • Gábor a Házi Pék Finompékáru liszt: 300g (Alternatíva: BL55 Finomliszt)

  • Vaj: 170g

  • Cukor: 190g

  • Vaníliás cukor: 8g (1 cs.)

  • Só: 3g

  • Sütőpor: 12g

  • Tojás: 4db (200g)

  • Frissen facsart narancslé: 165ml

  • Reszelt narancshéj: 16g (kb. 2 közepes narancs héja)

  • Tej: 70ml


Szükséges még kb. 100-150g étcsokoládé az olvasztáshoz, díszítéshez, valamint kevés tört pisztácia.


Az elkészítés menete

1. A vaj habosítása, azaz a cukorral és a vaníliás cukorral való elkeverése

2. A tojások hozzádolgozása egyesével

3. A narancshéj és a folyadékok hozzádolgozása apránként adagolva

4. A liszt, a sütőpor és a só elkeverése, majd részletekben a nedves összetevőkhöz dolgozása

5. A kb. 24cm átmérőjű kuglóf forma kifújása formaleválasztó sprével, vagy zsiradékkal való kikezelése, majd a tészta beletöltése

6. Sütés: 170C°-ra előmelegített, alsó-felső sütési módba állított sütőbe kell behelyezni, majd kb. 45 percig sütni. A sütési idő a sütők eltérő teljesítményétől függően természetesen pár perccel lehet ettől eltérő, de a sütőforma anyaga is javában befolyásolhatja a sütés időtartamát.

7. Közvetlen a sütés után fordítsuk meg és a formával fölötte helyezzük le pl. egy vágódeszkára

8. Hagyjuk 10 percet hűlni

9. Emeljük le a formát róla, majd hűtsük ki teljesen

10. Dekoráljuk olvasztott csokoládéval, tört pisztáciával, vagy bármi egyébbel ízlés szerint


A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!


A recept prémium minőségi kiviteléhez szeretettel ajánlom a Magyar Családellátó által előállított és forgalmazott Gábor a Házi Pék Finompékáru liszt a használatát!

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.