olasz narancsos kuglóf
Nem tudnám megmondani, hogy már hányan kerestetek fel kuglóf receptet kérve, ezért ebben a videóban szeretettel teszek eleget a kéréseteknek és egy igazán különleges, isteni finom ízvilágú olasz narancsos kuglóf receptet hoztam nektek, amelyet hamarosan követ majd egy teljes kiőrlésű, cukormentes diétás kuglóf is a csatornán. Szeretettel ajánlom a recept kipróbálását, amelynek az elkészítése annyira egyszerű, hogy mondhatni, elronthatatlan.
A videós recept bemutatás megtekinthető az alábbi gombra kattintva, a teljes írott forma pedig itt megtalálható.
A YouTube-on fel lehet iratkozni a csatornámra, így mindig a lehető leghamarabb lehet értesülni a legújabb receptjeimről és természetesen minden egyes feliratkozásért nagyon hálás vagyok!
A recept írott formája
A tészta összetétele
Gábor a Házi Pék Finompékáru liszt: 300g (Alternatíva: BL55 Finomliszt)
Vaj: 170g
Cukor: 190g
Vaníliás cukor: 8g (1 cs.)
Só: 3g
Sütőpor: 12g
Tojás: 4db (200g)
Frissen facsart narancslé: 165ml
Reszelt narancshéj: 16g (kb. 2 közepes narancs héja)
Tej: 70ml
Szükséges még kb. 100-150g étcsokoládé az olvasztáshoz, díszítéshez, valamint kevés tört pisztácia.
Az elkészítés menete
1. A vaj habosítása, azaz a cukorral és a vaníliás cukorral való elkeverése
2. A tojások hozzádolgozása egyesével
3. A narancshéj és a folyadékok hozzádolgozása apránként adagolva
4. A liszt, a sütőpor és a só elkeverése, majd részletekben a nedves összetevőkhöz dolgozása
5. A kb. 24cm átmérőjű kuglóf forma kifújása formaleválasztó sprével, vagy zsiradékkal való kikezelése, majd a tészta beletöltése
6. Sütés: 170C°-ra előmelegített, alsó-felső sütési módba állított sütőbe kell behelyezni, majd kb. 45 percig sütni. A sütési idő a sütők eltérő teljesítményétől függően természetesen pár perccel lehet ettől eltérő, de a sütőforma anyaga is javában befolyásolhatja a sütés időtartamát.
7. Közvetlen a sütés után fordítsuk meg és a formával fölötte helyezzük le pl. egy vágódeszkára
8. Hagyjuk 10 percet hűlni
9. Emeljük le a formát róla, majd hűtsük ki teljesen
10. Dekoráljuk olvasztott csokoládéval, tört pisztáciával, vagy bármi egyébbel ízlés szerint
A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!
A recept prémium minőségi kiviteléhez szeretettel ajánlom a Magyar Családellátó által előállított és forgalmazott Gábor a Házi Pék Finompékáru liszt a használatát!