narancsos hangyaboly

Ebben a videómban egy olyan finom süteményt hoztam el nektek, amelyre mind én, mind a családom azt mondtuk, hogy ezt akár lehetne minden héten sütni, és biztosan elfogyna. Egy isteni narancsos kuglófról van szó, dióval és tortadarával dúsítva, de persze a tésztájában is eltértem a korábbi olasz narancsos kuglóftól, és most talán még annál is finomabbat alkottam. Az elkészítés gyerek játék, valamint gyors is, úgyhogy bátran próbáljátok ki a receptet. Nekem a reggeli kávé mellé a kedvencem, és zárt tárolás esetén napokon át rendkívül kellemes.
A videós recept bemutatás megtekinthető az alábbi gombra kattintva, a teljes írott forma pedig itt, vagy a videó alatti leírásban megtalálható.

A YouTube-on fel lehet iratkozni a csatornámra, így mindig a lehető leghamarabb lehet értesülni a legújabb receptjeimről és természetesen minden egyes feliratkozásért nagyon hálás vagyok!

A recept írott formája

A tészta összetétele

  • Gábor a Házi Pék Finompékáru liszt: 300g

  • Só: 1 csipet

  • Cukor: 170g

  • Vaníliás cukor: 8g (1 cs.)

  • Sütőpor: 15g

  • Napraforgóolaj: 120g

  • Tojás: 3db

  • Narancslé: 130ml

  • Reszelt (bio) narancshéj: 12g

  • Kandírozott narancshéj: 70g

  • Vágott dió: 65g

  • Tortadara: 120g


Az elkészítés menete

1. A cukrok habosítása a tojásokkal

2. A reszelt narancshéj, az olaj, és a narancslé hozzákeverése.

3. A liszt, a sütőpor, és a só elkeverése, majd fokozatos adagolásuk a nedves összetevőkhöz, folyamatos keverés mellett.

4. A kandírozott narancshéj, és a tortadara elkeverése a tésztában.

5. A vágott dió elkeverése kézi eszközzel.

6. Zsiradékkal kezelt (ajánlott formaleválasztó spré) kuglóf sütőformába töltés.

7. Sütés: 160C°-ra előmelegített, alsó-felső sütési módba állított sütőbe kell behelyezni, és kb. 60 perc alatt készre sütni. Az átsültséget tűpróbával ellenőrizzük!

8. Minőségi anyagú forma használata esetén a sütemény 5-10 perc hűtés után a formából egyszerűen kiforgatható.


A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!