narancsos hangyaboly
Ebben a videómban egy olyan finom süteményt hoztam el nektek, amelyre mind én, mind a családom azt mondtuk, hogy ezt akár lehetne minden héten sütni, és biztosan elfogyna. Egy isteni narancsos kuglófról van szó, dióval és tortadarával dúsítva, de persze a tésztájában is eltértem a korábbi olasz narancsos kuglóftól, és most talán még annál is finomabbat alkottam. Az elkészítés gyerek játék, valamint gyors is, úgyhogy bátran próbáljátok ki a receptet. Nekem a reggeli kávé mellé a kedvencem, és zárt tárolás esetén napokon át rendkívül kellemes.

A videós recept bemutatás megtekinthető az alábbi gombra kattintva, a teljes írott forma pedig itt, vagy a videó alatti leírásban megtalálható.
A YouTube-on fel lehet iratkozni a csatornámra, így mindig a lehető leghamarabb lehet értesülni a legújabb receptjeimről és természetesen minden egyes feliratkozásért nagyon hálás vagyok!
A recept írott formája
A tészta összetétele
Gábor a Házi Pék Finompékáru liszt: 300g
Só: 1 csipet
Cukor: 170g
Vaníliás cukor: 8g (1 cs.)
Sütőpor: 15g
Napraforgóolaj: 120g
Tojás: 3db
Narancslé: 130ml
Reszelt (bio) narancshéj: 12g
Kandírozott narancshéj: 70g
Vágott dió: 65g
Tortadara: 120g