mini pizza

A pizzáknak már bemutattam pár különböző formáját, de ezzel a videóval kifejezetten a gyerekeknek próbálok kedvezni, hiszen a mini, falatnyi pizzák biztosan minden gyerkőc kedvencei lesznek. Természetesen a hosszabb, bár nem túlzottan hosszadalmas tésztavezetéssel jó minőségi alap van adva a tésztának, így mind ízvilágban, mind tartósságban szuper. Szeretettel ajánlom a recept kipróbálását!

A videós recept bemutatás megtekinthető az alábbi gombra kattintva, a teljes írott forma pedig itt, vagy a videó alatti leírásban megtalálható.

A YouTube-on fel lehet iratkozni a csatornámra, így mindig a lehető leghamarabb lehet értesülni a legújabb receptjeimről és természetesen minden egyes feliratkozásért nagyon hálás vagyok!

A recept írott formája

A tészta összetétele

  • Tipo00 Pizzaliszt: 500g (alternatíva: egyéb pizzaliszt, vagy BL55)

  • Friss élesztő: 10g, vagy szárított élesztő: 2,8g

  • Só: 11g

  • Cukor: 3g

  • Olívaolaj: 10g (alternatíva: egyéb étolaj)

  • Víz: 335ml


Szükséges még pizzaszósz, sonka, szalámi, hagyma, sajt, vagy bármilyen ízlés szerinti alapanyag a feltéthez.


Az elkészítés menete

1. Tészta dagasztása az olaj és a só utólagos hozzáadásával

2. Tésztaérés: 30 perc

3. Átgyúrás

4. Tésztaérés: 30 perc

5. A tészta osztása 28 × 30g-os darabokra és az elosztott tésztadarabok gömbölyítése

6. Kelesztés: 45-60 perc

7. Formai kialakítás, a feltétek felhelyezése

8. Sütés: A mini pizzákat 250C°-ra előmelegített, légkeveréses üzemmódba állított sütőbe kell behelyezni, és kb. úgy 7-8 percig sütni. Alsó-felső sütési módban a sütési idő pár perccel felhosszabbodhat.


A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!


A recept prémium minőségi kiviteléhez szeretettel ajánlom a Magyar Családellátó által előállított és forgalmazott Tipo00 pizzaliszt használatát!

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.