mini pizza
A pizzáknak már bemutattam pár különböző formáját, de ezzel a videóval kifejezetten a gyerekeknek próbálok kedvezni, hiszen a mini, falatnyi pizzák biztosan minden gyerkőc kedvencei lesznek. Természetesen a hosszabb, bár nem túlzottan hosszadalmas tésztavezetéssel jó minőségi alap van adva a tésztának, így mind ízvilágban, mind tartósságban szuper. Szeretettel ajánlom a recept kipróbálását!
A videós recept bemutatás megtekinthető az alábbi gombra kattintva, a teljes írott forma pedig itt, vagy a videó alatti leírásban megtalálható.
A YouTube-on fel lehet iratkozni a csatornámra, így mindig a lehető leghamarabb lehet értesülni a legújabb receptjeimről és természetesen minden egyes feliratkozásért nagyon hálás vagyok!
A recept írott formája
A tészta összetétele
Tipo00 Pizzaliszt: 500g (alternatíva: egyéb pizzaliszt, vagy BL55)
Friss élesztő: 10g, vagy szárított élesztő: 2,8g
Só: 11g
Cukor: 3g
Olívaolaj: 10g (alternatíva: egyéb étolaj)
Víz: 335ml
Szükséges még pizzaszósz, sonka, szalámi, hagyma, sajt, vagy bármilyen ízlés szerinti alapanyag a feltéthez.
Az elkészítés menete
1. Tészta dagasztása az olaj és a só utólagos hozzáadásával
2. Tésztaérés: 30 perc
3. Átgyúrás
4. Tésztaérés: 30 perc
5. A tészta osztása 28 × 30g-os darabokra és az elosztott tésztadarabok gömbölyítése
6. Kelesztés: 45-60 perc
7. Formai kialakítás, a feltétek felhelyezése
8. Sütés: A mini pizzákat 250C°-ra előmelegített, légkeveréses üzemmódba állított sütőbe kell behelyezni, és kb. úgy 7-8 percig sütni. Alsó-felső sütési módban a sütési idő pár perccel felhosszabbodhat.
A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!
A recept prémium minőségi kiviteléhez szeretettel ajánlom a Magyar Családellátó által előállított és forgalmazott Tipo00 pizzaliszt használatát!