meggyes mákos villámsüti
Mivel úgy tapasztaltam, hogy nagyon szeretitek a könnyen és gyorsan elkészíthető süteményeket, egy egyszerű mákos piskótából készült meggyes süteményt hoztam ebben a videóban. Az elkészítés az alapanyagok kimérésével együtt kb. 15 percet vesz igénybe, a sütés pedig kb. 30 perc, tehát ez a recept alapján kb. 45 perc alatt finom süteményt tudunk letenni az asztalra a család elé. Szeretettel ajánlom a recept kipróbálását.
A videós recept bemutatás megtekinthető az alábbi gombra kattintva, a teljes írott forma pedig itt, vagy a videó alatti leírásban megtalálható.
A YouTube-on fel lehet iratkozni a csatornámra, így mindig a lehető leghamarabb lehet értesülni a legújabb receptjeimről és természetesen minden egyes feliratkozásért nagyon hálás vagyok!
A recept írott formája
A tészta összetétele
Tojás: 8db
Cukor: 140g
Vaníliás cukor: 8g (1cs.)
Gábor a Házi Pék Finompékáru liszt: 135g (alternatíva: BL55 Finomliszt)
Sütőpor: 12g
Só: 1 csipet
Darált mák: 70g
Magozott meggy: kb. 300g
Az elkészítés menete
1. A 8 tojásfehérje felverése a sóval
2. A 8 tojások sárgáinak hozzákeverése egyesével
3. A cukor és a vaníliás cukor részletekben való hozzákeverése
4. A további szárazanyagok összekeverése és részletekben való hozzákeverése a felvert nedves összetevőkhöz
5. Az elkészült tészta kitöltése egy kb. 33×22,5cm-es zsiradékkal kikezelt magas falú tepsibe
6. Sütés: A sütőtepsibe kitöltött tésztát 175C°-ra előmelegített, légkeveréses módba állított sütőbe, vagy pedg 190C°-ra előmelegített, alsó-felső üzemmódba állított sütőbe kell behelyezni, a sütési idő pedig mindkét módon 25 és 30 perc közé tehető. A sütemény átsültségét tűpróbával ellenőrizzük!
A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!
A recept prémium minőségi kiviteléhez szeretettel ajánlom a Magyar Családellátó által előállított és forgalmazott Gábor a Házi Pék Finompékáru liszt használatát!