Medvehagymás pogácsa

A medvehagyma szezonja nem telhet el egy jó kis medvehagymás pogácsa sütése nélkül, ezért most szeretettel hoztam nektek egy olyan verziót belőle, ami valószínűsítem, hogy mindenhol pillanatok alatt el fog fogyni. Szeretettel ajánlom a recept kipróbálását!

A videós recept bemutatás megtekinthető az alábbi gombra kattintva, a teljes írott forma pedig itt, vagy a videó alatti leírásban megtalálható.

A YouTube-on fel lehet iratkozni a csatornámra, így mindig a lehető leghamarabb lehet értesülni a legújabb receptjeimről és természetesen minden egyes feliratkozásért nagyon hálás vagyok!

A recept írott formája

​A tészta összetétele

  • Gábor a Házi Pék Finompékáru liszt: 450g

  • Friss élesztő: 23g, vagy szárított élesztő: 6,4g

  • Só: 12g

  • Cukor: 8g

  • Vaj/Margarin: 160g

  • Tojás: 1 egész + 1 sárgája

  • Bors: kevés, ízlés szerint

  • Tejföl: 100g

  • Tej: 50ml


A hajtogatáshoz

  • Reszelt sajt: 100g

  • Medvehagyma összeaprítva: 60g


Szükséges még 1db tojás és kevés reszelt sajt a felületkezeléshez.


Az elkészítés menete

1. A vaj és a liszt eldolgozása.

2. Tészta dagasztása a további tésztaképző alapanyagok hozzáadásával.

3. Tésztaérés: 30 perc.

4. A tészta kinyújtása, a reszelt sajt és a medvehagyma elosztása rajta, majd a tészta hajtogatása.

5. Pihentetés: 10 perc

6. A tészta ismételt nyújtása és hajtogatása.

7. Pihentetés: 15 perc

8. A tészta készre nyújtása, a pogácsák kiszaggatása, vagy kivágása. A maradék tésztát újra gyúrjuk, pihentetjük, majd megismételjük az elkészítés folyamatát, amíg az el nem fogy.

9. Kelesztés: 35-50 perc

10. A pogácsák felső felületének átkenése felvert tojással, majd megszórásuk kevés reszelt sajttal. 11. Sütés: 210C°-ra előmelegített, alsó-felső sütési módba állított sütőbe kell behelyezni őket, és kb. 12-15 perc alatt készre sütni. Másfajta méretezés esetén a sütési idő lehet ettől eltérő.


A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!