Medvehagymás omlós csigák
A recept írott formája
A tészta összetétele
BL55 Finomliszt: 500g
Vaj/Margarin: 300g
Só: 14g
Cukor: 5g
Tojás: 1db
Sütőpor: 10g
Tejföl: 140g
Töltelékként
Vágott medvehagyma: kb. 50g
Reszelt sajt: kb. 130g
Kockázott bacon: kb. 70g
Szükséges még 1 db tojás a kenéshez
Az elkészítés menete
1. A liszt a zsiradékkal történő összedolgozása, elmorzsolása
2. Tészta dagasztása a többi tésztaképző alapanyagot hozzáadva
3. Tésztaérés/dermesztés: 45 perc (hűtőszekrényben)
4. Tészta nyújtása, töltése, feltekerése
5. Az elkészült tekercs dermesztése: min. 30 perc (hűtőszekrényben) A tekercset akár egy éjszakár is hűtőbe lehet helyezni folpackkal jól körülzárva
6. A tekercsből a csigák kivágása, sütőlemezre helyezésük, felvert tojással való lekenésük
7. Sütés: 190C°-ra előmelegített száraz légterű, alsó-felső módba állított sütőbe kell behelyezni, majd 20-25 percig sütni. Eltérő méretezés esetén a sütési idő is változhat!
A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!
A recept prémium minőségi kiviteléhez szeretettel ajánlom a Magyar Családellátó BL65 kecskeméti kende búzalisztjének a használatát!