Medvehagymás omlós csigák

A legújabb videóm témája nem más, mint a medvehagymás csigák. A recept különlegessége, hogy nem egyszerű kelt, hanem omlós a tészta jellege, amiből adódik, hogy akár pogácsa is készülhet a recept alapján, a másik mindenképpen említésre méltó szempont pedig az, hogy az összetétel nem tartalmaz élesztőt, így javában leegyszerűsíti akár a kezdők dolgát is, hogy nincs kelesztés. Az ízről nem áradozok, hiszen ismeritek már a receptjeim minőségét, de a családtagjaimat levettem vele a lábukról.
A videós recept bemutatás megtekinthető az alábbi gombra kattintva, a teljes írott forma pedig itt megtalálható.

A YouTube-on fel lehet iratkozni a csatornámra, így mindig a lehető leghamarabb lehet értesülni a legújabb receptjeimről és természetesen minden egyes feliratkozásért nagyon hálás vagyok!

A recept írott formája

A tészta összetétele

  • BL55 Finomliszt: 500g

  • Vaj/Margarin: 300g

  • Só: 14g

  • Cukor: 5g

  • Tojás: 1db

  • Sütőpor: 10g

  • Tejföl: 140g

Töltelékként

  • Vágott medvehagyma: kb. 50g

  • Reszelt sajt: kb. 130g

  • Kockázott bacon: kb. 70g


Szükséges még 1 db tojás a kenéshez


Az elkészítés menete

1. A liszt a zsiradékkal történő összedolgozása, elmorzsolása

2. Tészta dagasztása a többi tésztaképző alapanyagot hozzáadva

3. Tésztaérés/dermesztés: 45 perc (hűtőszekrényben)

4. Tészta nyújtása, töltése, feltekerése

5. Az elkészült tekercs dermesztése: min. 30 perc (hűtőszekrényben) A tekercset akár egy éjszakár is hűtőbe lehet helyezni folpackkal jól körülzárva

6. A tekercsből a csigák kivágása, sütőlemezre helyezésük, felvert tojással való lekenésük

7. Sütés: 190C°-ra előmelegített száraz légterű, alsó-felső módba állított sütőbe kell behelyezni, majd 20-25 percig sütni. Eltérő méretezés esetén a sütési idő is változhat!


A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!


A recept prémium minőségi kiviteléhez szeretettel ajánlom a Magyar Családellátó BL65 kecskeméti kende búzalisztjének a használatát!

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.