Medvehagymás omlós csigák

A legújabb videómban egy igazán különleges sós harapnivalót mutatok be: medvehagymás csigákat, amelyek omlós tésztával készülnek, élesztő hozzáadása nélkül. A recept egyik nagy előnye, hogy nem igényel kelesztést, így akár kezdők számára is ideális választás lehet. Az omlós, gazdag tészta akár pogácsaként is megsüthető, így variálható és sokoldalú. A friss medvehagyma és a vajas alap kombinációja pedig garantáltan leveszi a családot a lábáról. Próbáljátok ki, szeretettel ajánlom!

A videós recept bemutatás megtekinthető az alábbi gombra kattintva, a teljes írott forma pedig itt megtalálható.

A YouTube-on fel lehet iratkozni a csatornámra, így mindig a lehető leghamarabb lehet értesülni a legújabb receptjeimről és természetesen minden egyes feliratkozásért nagyon hálás vagyok!

A recept írott formája

A tészta összetétele

  • BL55 Finomliszt: 500g

  • Vaj/Margarin: 300g

  • Só: 14g

  • Cukor: 5g

  • Tojás: 1db

  • Sütőpor: 10g

  • Tejföl: 140g

Töltelékként

  • Vágott medvehagyma: kb. 50g

  • Reszelt sajt: kb. 130g

  • Kockázott bacon: kb. 70g


Szükséges még 1 db tojás a kenéshez


Az elkészítés menete

1. A liszt a zsiradékkal történő összedolgozása, elmorzsolása

2. Tészta dagasztása a többi tésztaképző alapanyagot hozzáadva

3. Tésztaérés/dermesztés: 45 perc (hűtőszekrényben)

4. Tészta nyújtása, töltése, feltekerése

5. Az elkészült tekercs dermesztése: min. 30 perc (hűtőszekrényben) A tekercset akár egy éjszakár is hűtőbe lehet helyezni folpackkal jól körülzárva

6. A tekercsből a csigák kivágása, sütőlemezre helyezésük, felvert tojással való lekenésük

7. Sütés: 190C°-ra előmelegített száraz légterű, alsó-felső módba állított sütőbe kell behelyezni, majd 20-25 percig sütni. Eltérő méretezés esetén a sütési idő is változhat!


A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!


A recept prémium minőségi kiviteléhez szeretettel ajánlom a Magyar Családellátó BL65 kecskeméti kende búzalisztjének a használatát!