Maradékmentő táskák
A recept írott formája
A tészta összetétele
(BL55 Finomliszttel pótolható)
Friss élesztő: 12g, vagy szárított: 3,36g
Só: 10g
Cukor: 4g
Tojás: 1db
Vaj/Margarin: 80g
Tejföl: 100g
Mustár: 15g
Őrölt szerecsendió: 2g
Tej: 60ml
Aprított snidling: 15g
A töltelék
Töltelékanyagként felhasználható tormás sajtkrém, vagy tojássárgakrém, sonka, szalámi, sajt, tojás, hagyma, paprika és bármi egyéb az ízlésünknek megfelelő elem. Igazából a töltelék szabadon választható.
Szükséges még 1db tojás a kenéshez.
Az elkészítés menete
1. A liszt és a zsiradék eldolgozása
2. Tészta készítése a további alapanyagok hozzáadásával
3. Tésztaérés: 45 perc
4. A tészta nyújtása kb. 2 mm vastagságba, majd 12cm átmérőjű korongok szaggatása, a maradék tészta újragyúrása
5. A kiszaggatott korongok enyhe nyújtása, majd a töltelékekkel való töltésük, lezárásuk, villával való dekorálásuk
6. A már korábban újragyúrt maradék tésztát ismét nyújtsuk, szaggassuk és ezt folytassuk egészen addig, amíg a tészta el nem fogy
7. Kelesztés: 25-35 perc
8. Közvetlen a sütés előtt nyomkodjuk át a széleit ismét villával, majd kenjük le a felületüket felvert tojással
9. Sütés: 230C°-ra előmelegített száraz légterű, alsó-felső sütési módba állított sütőbe kell behelyezni, majd a hőmérsékletet azonnal 210C°-ra csökkentve 13-16 percig sütni
A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!
A recept prémium minőségi kiviteléhez szeretettel ajánlom a Magyar Családellátó BL65 kecskeméti kende búzalisztjének a használatát!