Maradékmentő táskák

Evvel a videóval alapvetően a húsvét utáni napokra gondoltam, hiszen ezekbe az istenien finom enyhén omlós táskákba szinte bármilyen ételt bele tudunk tölteni, ami az ünnepek után a hidegtálunkról megmaradt. Természetesen attól függetlenül, hogy a recept témája alapvetően a maradékmentés, akár magára az ünnepre, vagy csak a hétköznapokra is egy rendkívül szuper recept lehet. Nálunk az elmúlt időben ezek a péksütemények fogytak el a leghamarabb és úgy érzem, hogy ezzel mindent elmondtam.
A videós recept bemutatás megtekinthető az alábbi gombra kattintva, a teljes írott forma pedig itt megtalálható.

A YouTube-on fel lehet iratkozni a csatornámra, így mindig a lehető leghamarabb lehet értesülni a legújabb receptjeimről és természetesen minden egyes feliratkozásért nagyon hálás vagyok!

A recept írott formája

A tészta összetétele

(BL55 Finomliszttel pótolható)

  • Friss élesztő: 12g, vagy szárított: 3,36g

  • Só: 10g

  • Cukor: 4g

  • Tojás: 1db

  • Vaj/Margarin: 80g

  • Tejföl: 100g

  • Mustár: 15g

  • Őrölt szerecsendió: 2g

  • Tej: 60ml

  • Aprított snidling: 15g

A töltelék

Töltelékanyagként felhasználható tormás sajtkrém, vagy tojássárgakrém, sonka, szalámi, sajt, tojás, hagyma, paprika és bármi egyéb az ízlésünknek megfelelő elem. Igazából a töltelék szabadon választható.


Szükséges még 1db tojás a kenéshez.


Az elkészítés menete

1. A liszt és a zsiradék eldolgozása

2. Tészta készítése a további alapanyagok hozzáadásával

3. Tésztaérés: 45 perc

4. A tészta nyújtása kb. 2 mm vastagságba, majd 12cm átmérőjű korongok szaggatása, a maradék tészta újragyúrása

5. A kiszaggatott korongok enyhe nyújtása, majd a töltelékekkel való töltésük, lezárásuk, villával való dekorálásuk

6. A már korábban újragyúrt maradék tésztát ismét nyújtsuk, szaggassuk és ezt folytassuk egészen addig, amíg a tészta el nem fogy

7. Kelesztés: 25-35 perc

8. Közvetlen a sütés előtt nyomkodjuk át a széleit ismét villával, majd kenjük le a felületüket felvert tojással

9. Sütés: 230C°-ra előmelegített száraz légterű, alsó-felső sütési módba állított sütőbe kell behelyezni, majd a hőmérsékletet azonnal 210C°-ra csökkentve 13-16 percig sütni


A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!


A recept prémium minőségi kiviteléhez szeretettel ajánlom a Magyar Családellátó BL65 kecskeméti kende búzalisztjének a használatát!

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.