mangós-kivis panna cotta
Ebben a videóban egy isteni panna cotta receptet hoztam, ami igaz nem a hagyományos formában készült, de a nyári nagy melegben a kivi savassága és a mangó édes ízvilága frissítően hat a tejes-tejszínes zselé mellett. A formai kialakításban is próbáltam egy kis extrát hozni, ami remélem tetszik mindenkinek! Szeretettel ajánlom a recept kipróbálását!
A videós recept bemutatás megtekinthető az alábbi gombra kattintva, a teljes írott forma pedig itt, vagy a videó alatti leírásban megtalálható.
A YouTube-on fel lehet iratkozni a csatornámra, így mindig a lehető leghamarabb lehet értesülni a legújabb receptjeimről és természetesen minden egyes feliratkozásért nagyon hálás vagyok!
A recept írott formája
A panna cotta alap összetétele
Zselatin: 12g + víz: 50ml
Tejszín: 270g
Tej: 330g
Cukor: 70g
Vanília esszencia: 1tk.
A mangós zselé összetétele
Zselatin: 8g + víz: 50ml
Mangó: 400g (kb. 2db)