mangós-kivis panna cotta

Ebben a videóban egy isteni panna cotta receptet hoztam, ami igaz nem a hagyományos formában készült, de a nyári nagy melegben a kivi savassága és a mangó édes ízvilága frissítően hat a tejes-tejszínes zselé mellett. A formai kialakításban is próbáltam egy kis extrát hozni, ami remélem tetszik mindenkinek! Szeretettel ajánlom a recept kipróbálását!
A videós recept bemutatás megtekinthető az alábbi gombra kattintva, a teljes írott forma pedig itt, vagy a videó alatti leírásban megtalálható.

A YouTube-on fel lehet iratkozni a csatornámra, így mindig a lehető leghamarabb lehet értesülni a legújabb receptjeimről és természetesen minden egyes feliratkozásért nagyon hálás vagyok!

A recept írott formája

A panna cotta alap összetétele

  • Zselatin: 12g + víz: 50ml

  • Tejszín: 270g

  • Tej: 330g

  • Cukor: 70g

  • Vanília esszencia: 1tk.


A mangós zselé összetétele

  • Zselatin: 8g + víz: 50ml

  • Mangó: 400g (kb. 2db)


Szükséges még 6db kivi az elkészítéshez.

Amennyiben a kivi savanykás, lehet egy kevés cukrot hozzáadni a pürésítéskor.


Az elkészítés menete

1. A panna cotta zselatinjának elkeverése vízzel, majd rövid állni hagyása

2. A tej, a tejszín és a cukor felfőzése, majd ezt követően a beáztatott zselatin hozzáadása és elfőzése.

3. A kihűlést követően döntött poharakba töltése

4. Dermesztés hűtőszekrényben: min. 2 óra, de 4 óra, vagy annál hosszabb idő ajánlottabb!

5. A mangóhoz tartozó zselatin vízzel való elkeverése, röviden állni hagyása

6. A megpucolt, magjuktól mentesített, összekockázott mangók pürésítése

7. A zselatin keverés melletti melegítéssel való felolvasztása, majd a mangóhoz keverése

8. Kitöltés a panna cottás poharakba, a panna cottának ellenkező irányba döntve azokat.

9. Dermesztés hűtőszekrénybe: min. 1 óra, vagy annál hosszabb

10. A megpucolt kivik pürésítése és a mangós panna cották tetejére töltése


A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.