mandulás karácsonyfa ch-csökkentve
Ebben a videóban egy nagyon szép formai kialakítású karácsonyfa kalácsot hoztam nektek, melyet narancsos mandulával töltöttem, így nem csak látványban, de ízvilágban is szuper lett. Mivel a recept szénhidrátcsökkentett liszttel készült hozzáadott cukor nélkül, így a dietetikus által összeállított, a leírásban szereplő tápértéket figyelembe véve diabétesz és ir diétába is beilleszthető. Szeretettel ajánlom a recept kipróbálását!

A videós recept bemutatás megtekinthető az alábbi gombra kattintva, a teljes írott forma pedig itt, vagy a videó alatti leírásban megtalálható.
A YouTube-on fel lehet iratkozni a csatornámra, így mindig a lehető leghamarabb lehet értesülni a legújabb receptjeimről és természetesen minden egyes feliratkozásért nagyon hálás vagyok!
A recept írott formája
A tészta összetétele
D-Star szénhidrátcsökkentett sütemény lisztkeverék: 400g
Darált mandula: 50g
Friss élesztő: 19g, vagy szárított élesztő: 5,3g
Só: 4g
D-Star négyszer édes cukorhelyettesítő: 18g
Tojás: 1db
Vaj/Margarin: 45g
Tej: 340ml
A mandulás töltelék összetétele
Darált mandula: 200g
D-Star négyszer édes cukorhelyettesítő: 40g
Víz: 100ml
Reszelt (bio) narancshéj: 5g