málnás és áfonyás panna cotta fogyis verzióban

Ebben a recept videóban az isteni panna cotta fogyókúrába illeszthető változatát hoztam el nektek, ami a málnás és az áfonyás ízkombinációkkal valami hihetetlen finomra sikerült! Szeretettel ajánlom a recept kipróbálását!
A videós recept bemutatás megtekinthető az alábbi gombra kattintva, a teljes írott forma pedig itt, vagy a videó alatti leírásban megtalálható.

A YouTube-on fel lehet iratkozni a csatornámra, így mindig a lehető leghamarabb lehet értesülni a legújabb receptjeimről és természetesen minden egyes feliratkozásért nagyon hálás vagyok!

A recept írott formája

A panna cotta recept szerinti elkészítéséhez ajánlom 4db 250ml-es pohár használatát!

A panna cotta alap összetétele 4 pohárhoz


A málnaszósz összetétele 2 pohárhoz


Az áfonyás zselé összetétele 2 pohárhoz


Az áfonyás panna cottákhoz szükséges még 170g áfonya a 2 pohár feltöltéséhez!


Az elkészítés menete

1. Az első lépés panna cotta alaphoz tartozó zselatin elkeverése a hozzá kiírt hideg vízzel, majd legalább 5 percig állni kell hagyni.

2. Az alap elkészítésének második lépése a tejszín, a tej és a cukorhelyettesítők közepes lángon, még a forráspont alatti összefőzése. Amikor a cukorhelyettesítők feloldódtak és a hőfok kellően magas, hozzáadjuk a beáztatott zselatint és addig főzzük tovább, amíg az is teljesen fel nem oldódik.

3. A panna cotta alapot ki kell hűteni szobahőmérsékletűre, amelyet felgyorsíthatunk úgy, hogy a lábast hideg vízbe állítjuk.

4. A kihűlt főzetet 2 döntött, és 2 álló pohárba töltjük, majd behelyezzük a hűtőszekrénybe, ahol töltsenek el legalább 4 órát.

5. Amikor a panna cotta alap kellően megkötött a poharakba, készítsük el a málnaszószt, a kiírt málna főzésével, amelyhez keverjük hozzá a cukorhelyettesítőt, amikor már pépes állagúra főztük. Ezt követően tegyük félre hűlni.

6. Készítsük el a zselés részt az áfonyás panna cottákhoz. Az első lépés ismét a zselatin hideg vízbe való elkeverése lesz, majd a további 150ml vizet főzzük össze a cukorhelyettesítővel és a színezéshez kiírt áfonyával, egészen addig, amíg enyhén lilás színe nem lesz a víznek. Ezután szűrjük át és az átszűrt lilás vízhez további főzés mellett adjuk hozzá a beáztatott zselatint, amit oldjunk fel benne. Hagyjuk kihűlni, vagy gyorsítsuk meg itt is hideg vízbe való helyezéssel.

7. A döntve dermesztett panna cotta poharait töltsük tele a kb. 170g áfonyával, majd töltsük fel a szobahőmérsékletű áfonyás zselével még folyékony állapotába, majd helyezzük vissza őket a hűtőszekrénybe még pár órát dermedni, kötni. Az álló poharakba töltött panna cották tetejére osszuk el a málnaszószt és akár fogyaszthatjuk azonnal is.


1db 250ml-es pohár málnás panna cotta tápértékadatai

  • Energia: 148 kcal/619 kJ

  • Zsír: 8g

...amelyből telített zsírsavak: 4,8g

  • Szénhidrát: 20,1g

...amelyből cukrok: 12g

...amelyből poliolok: 8,1g

  • Rost: 5,25g

  • Fehérje: 5,5g

  • Só: 0,15g


A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.