Málnahabos nyári süti

🍓 Ebben a videóban egy málnahabos nyári süti receptjét mutatom meg nektek, ami nemcsak könnyed, hanem szénhidrátszegény és hozzáadott cukor nélkül készül – mégis olyan finom, hogy senki nem mondaná meg róla! A málnás krém selymes, a tészta puha és ízes, a végeredmény pedig egy igazi nyári desszert, amit jó érzéssel kínálhatsz bárkinek – akár egy szelettel, akár kettővel... 😉

A videós recept bemutatás megtekinthető az alábbi gombra kattintva, a teljes írott forma pedig itt, vagy a videó alatti leírásban megtalálható.

A YouTube-on fel lehet iratkozni a csatornámra, így mindig a lehető leghamarabb lehet értesülni a legújabb receptjeimről és természetesen minden egyes feliratkozásért nagyon hálás vagyok!

A recept írott formája​

​A tészta hozzávalói


A málnahab hozzávalói


Az elkészítés menete

1. Tészta: Tojást cukorhelyettesítővel habosítunk, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat, tejet, joghurtot. Belekeverjük a kakaós-sütőporos lisztet, formába öntjük (23×11×8 cm), 175 °C-on 60–65 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni.

2. Málnakrém: Málnát pürésítünk és szűrünk. Cukorhelyettesítővel, citromlével és zselatinnal elkeverjük, majd mascarponéval simára dolgozzuk. Felvert tejszínnel lazítjuk, hűtőben dermesztjük.

3. Összeállítás: A kihűlt süteményt 3 lapra vágjuk, megtöltjük a krémmel, külsejét is bevonjuk. Friss málnával és mentalevéllel díszítjük. Hűtőben legalább 4–5 órát pihentetjük.


A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!