Ezzel az oldallal szeretnék a Németországban és az Ausztriában élő magyarság segítségére lenni, az általánosan használt magyar liszteknek németországi és az ausztriai megfelelőit bemutatni, illetve melyek állnak hozzájuk a legközelebb a hamutartalmuk alapján.
A német Weizwenmehl Type 405
Az 550-esnél apróbb szemcsméretű, finomabb őrlemény optimális a kevert, felvert és omlós tésztájú sütemények elkészítéséhez, valamint az 550-es jelzésű liszt hiányában fel lehet használni finompékáruk, péksütemények készítéséhez is, de elsősorban inkább sütemény lisztként használatos.
A német Weizenmehl Type 812
Hamutartalma alapján ez az őrlemény áll legközelebb a BL80 fehér kenyér lisztünkhöz, viszont jellemzően a boltokban nem kapható, inkább csak online lehet beszerezni. Aki bolti lisztekkel szeretne alternatívát találni a BL80-as lisztünk helyettesítésére, annak javaslom a Weizenmelh 550 és a Weizenmehl 1050-es lisztek keverését fele-fele arányban.