maci kávés ekler
Ha szereted a kávés desszerteket, de nem szeretnél koffeint fogyasztani, akkor ezt a receptet imádni fogod! A Maci Kávés Ekler egy krémes, fehér csokival készülő ekler recept, amely különlegessége, hogy koffeinmentes, így gyerekeknek is bátran adható. Ez a francia sütemény újragondolt változata, amely otthon is könnyedén elkészíthető, és garantáltan nagy kedvenc lesz a családi asztalon.

A videós recept bemutatás megtekinthető az alábbi gombra kattintva, a teljes írott forma pedig itt, vagy a videó alatti leírásban megtalálható.
A YouTube-on fel lehet iratkozni a csatornámra, így mindig a lehető leghamarabb lehet értesülni a legújabb receptjeimről és természetesen minden egyes feliratkozásért nagyon hálás vagyok!
A recept írott formája
A tészta hozzávalói
Víz: 80 ml
Tej: 80 ml
Vaj: 80 g
Cukor: 4 g
Só: 1 csipet
Gábor a Házi Pék finompékáru liszt: 110 g
Holland kakaópor: 10 g
Tojás: 3–4 db (közepes, az állagtól függően)
Maci kávés crème mousseline
Tej: 400 ml
Tojássárgája: 4 db
Cukor: 65 g
Étkezési keményítő: 35 g
Maci kávé por: 40 g
Vaj: 150 g
Tejcsokoládé, vagy étcsokoládé: 60 g
Stabil tejszínhab
Habtejszín: 300 g
Mascarpone: 75 g
Porcukor: 20 g
Dekoráció
Fehércsokoládé: 150 g
Napraforgóolaj: 15 g
Maci kávé por szóráshoz: kevés
Kávészem mintájú csokilencsék: ízlés szerint