maci kávés ekler

Ha szereted a kávés desszerteket, de nem szeretnél koffeint fogyasztani, akkor ezt a receptet imádni fogod! A Maci Kávés Ekler egy krémes, fehér csokival készülő ekler recept, amely különlegessége, hogy koffeinmentes, így gyerekeknek is bátran adható. Ez a francia sütemény újragondolt változata, amely otthon is könnyedén elkészíthető, és garantáltan nagy kedvenc lesz a családi asztalon.

A videós recept bemutatás megtekinthető az alábbi gombra kattintva, a teljes írott forma pedig itt, vagy a videó alatti leírásban megtalálható.

A YouTube-on fel lehet iratkozni a csatornámra, így mindig a lehető leghamarabb lehet értesülni a legújabb receptjeimről és természetesen minden egyes feliratkozásért nagyon hálás vagyok!

A recept írott formája​


A tészta hozzávalói


Maci kávés crème mousseline

  • Tej: 400 ml

  • Tojássárgája: 4 db

  • Cukor: 65 g

  • Étkezési keményítő: 35 g

  • Maci kávé por: 40 g

  • Vaj: 150 g

  • Tejcsokoládé, vagy étcsokoládé: 60 g


Stabil tejszínhab

  • Habtejszín: 300 g

  • Mascarpone: 75 g

  • Porcukor: 20 g


Dekoráció

  • Fehércsokoládé: 150 g

  • Napraforgóolaj: 15 g

  • Maci kávé por szóráshoz: kevés

  • Kávészem mintájú csokilencsék: ízlés szerint


Az elkészítés menete

1. Kakaós égetett tészta készítése (víz, tej, vaj, cukor, só → liszt és kakaó beforralása).

2. Tészta hűtése 10–15 percig.

3. Tojások fokozatos beledolgozása (enyhén csorgó, de formát tartó állagig).

4. Habzsákba töltés, csövezés tepsire, pihentetés sütés előtt.

5. Felület lekenése tojással.

6. Sütés alsó-felső módban: először 190 °C-on 20 perc, majd 160 °C-on további 10–15 perc. Ezután a sütőt kikapcsoljuk, az ajtót résnyire nyitjuk, és így hagyjuk bent még 5 percig.

7. Maci kávés krém főzése (tojássárga, cukor, keményítő → Maci kávés tejjel puding, majd vajjal kihabosítva + olvasztott tej, vagy étcsoki). Hűtés, habzsákba töltés.

8. Tejszínhab felverése mascarponéval és porcukorral.

9. Fehér csokoládés tető készítése, Maci kávé-por szórással, kávészem dekorációval.

10. Töltés: alul Maci kávés krém, rá tejszínhab, végül fehér csokis tető.


A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!