low carb kenyér
Ebben a videóban egy egész alacsony szénhidráttartalmú kenyér receptet hoztam nektek, melyhez nem használok kész lisztkeveréket, hanem én állítottam össze a lisztek és egyéb összetevők teljes palettáját a recepthez, valamint az optimális arányokat. A kenyér hihetetlenül finom, méretéből adódva praktikusan elkészíthető és tárolható, valamint mivel hozzáadott cukormentes, és magas rostanyag tartalommal rendelkezik, a kiegyensúlyozott táplálkozás részeként szeretettel tudom ajánlani. Kiemelt fehérje tartalma végett edzés mellé is jó választás.

A videós recept bemutatás megtekinthető az alábbi gombra kattintva, a teljes írott forma pedig itt, vagy a videó alatti leírásban megtalálható.
A YouTube-on fel lehet iratkozni a csatornámra, így mindig a lehető leghamarabb lehet értesülni a legújabb receptjeimről és természetesen minden egyes feliratkozásért nagyon hálás vagyok!
A recept írott formája
Az előtészta összetétele
RL190 Teljes kiőrlésű rozsliszt: 50g
Friss élesztő: 1g, vagy szárított élesztő: 0,3g
Hűs víz: 40ml
A magkeverék összetétele
Kendermag: 75g
Lenmag: 75g
Chiamag: 15g
Forró víz: 150ml
A kenyértészta összetétele
Érett előtészta: teljes mennyiség
Magkeverék: teljes mennyiség
Szójaliszt: 200g
D-Star búzafehérje/búzasikér: 175g
MBL220 Megmentő teljes kiőrlésű Király R. búzaliszt: 75g
Friss élesztő: 12g, vagy szárított élesztő: 3,36g
Só: 12g
Ecet (10%): 8g
Víz: 365ml