Sajtos és magvas leveles rudak

A sajtos és akár a magvas rudak is szerintem minden háztartásban nagy kedvencek lehetnek, nos hozzájuk szeretném bemutatni a leveles változatú receptemet. Tudom, hogy picit munkás, de akik eddig elkészítették, mind meg voltak elégedve a munkáért kapott különösen fenséges eredménnyel. Mindenkinek szívből ajánlom!
A videós recept bemutatás megtekinthető az alábbi gombra kattintva, a teljes írott forma pedig itt megtalálható.

A YouTube-on fel lehet iratkozni a csatornámra, így mindig a lehető leghamarabb lehet értesülni a legújabb receptjeimről és természetesen minden egyes feliratkozásért nagyon hálás vagyok!

A recept írott formája

A húzózsiradék összetétele

  • Kemény Vaj/Margarin: 185g

  • BL55 Finomliszt: 40g

A tészta összetétele

  • BL55 Finomliszt: 400g

  • Friss élesztő: 20g, vagy szárított élesztő: 6g

  • Só: 16g

  • Cukor: 8g

  • Tojás:1db

  • Ecet: 2-3g

  • Vaj/Margarin: 40g

  • Reszelt Sajt: 40g

  • Tört Jég: 40g

  • Tej: 150-160ml

Kenő, díszítő-ízesítő elemek

  • Tojás a kenéshez: 1db

  • Sajt a fele tésztára: 120g

  • Szezámmag, lenmag vagy mákszemek a magos rudakhoz

Az elkészítés menete

1. Húzó zsiradék elkészítése, a hozzá tartozó vaj/margarin és liszt elkeverése, téglalap formájúvá alakítása, majd a hűtőben való vissza dermesztése (min 60 perc)

2. Tészta Dagasztás a vaj/margarin utólagos hozzáadásával

3. Hideg pihentetés: 15 perc

4. Húzó zsiradék tésztába csomagolása, kinyújtás, szimpla hajtás

5. Hideg pihentetés: 10 perc

6. Kinyújtás, dupla hajtás

7. Hideg pihentetés: 10 perc

8. Kinyújtás szimpla hajtás

9.Hideg pihentetés: 15 perc

10. A tészta készre nyújtása, majd a formai kialakítás a videón bemutatott módon

11. Kelesztés: 40-60 perc

12. A sajtos rudak ismételt tojásozása, majd sajttal díszítésük, a magvas rudak nem igényelnek további előkészítést

13. Sütés: 240C°-ra előmelegített gőzzel telített légterű sütőbe kell behelyezni, majd a hőmérsékletet egyből 215C°-ra csökkenteni és úgy sütni 15-18 percig. A gőzképzés elegendő a sütés első 9-10 percében.


A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!


A recept prémium minőségi kiviteléhez szeretettel ajánlom a Magyar Családellátó BL65 kecskeméti kende búzalisztjének a használatát!

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.