Sajtos és magvas leveles rudak
A recept írott formája
A húzózsiradék összetétele
Kemény Vaj/Margarin: 185g
BL55 Finomliszt: 40g
A tészta összetétele
BL55 Finomliszt: 400g
Friss élesztő: 20g, vagy szárított élesztő: 6g
Só: 16g
Cukor: 8g
Tojás:1db
Ecet: 2-3g
Vaj/Margarin: 40g
Reszelt Sajt: 40g
Tört Jég: 40g
Tej: 150-160ml
Kenő, díszítő-ízesítő elemek
Tojás a kenéshez: 1db
Sajt a fele tésztára: 120g
Szezámmag, lenmag vagy mákszemek a magos rudakhoz
Az elkészítés menete
1. Húzó zsiradék elkészítése, a hozzá tartozó vaj/margarin és liszt elkeverése, téglalap formájúvá alakítása, majd a hűtőben való vissza dermesztése (min 60 perc)
2. Tészta Dagasztás a vaj/margarin utólagos hozzáadásával
3. Hideg pihentetés: 15 perc
4. Húzó zsiradék tésztába csomagolása, kinyújtás, szimpla hajtás
5. Hideg pihentetés: 10 perc
6. Kinyújtás, dupla hajtás
7. Hideg pihentetés: 10 perc
8. Kinyújtás szimpla hajtás
9.Hideg pihentetés: 15 perc
10. A tészta készre nyújtása, majd a formai kialakítás a videón bemutatott módon
11. Kelesztés: 40-60 perc
12. A sajtos rudak ismételt tojásozása, majd sajttal díszítésük, a magvas rudak nem igényelnek további előkészítést
13. Sütés: 240C°-ra előmelegített gőzzel telített légterű sütőbe kell behelyezni, majd a hőmérsékletet egyből 215C°-ra csökkenteni és úgy sütni 15-18 percig. A gőzképzés elegendő a sütés első 9-10 percében.
A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!
A recept prémium minőségi kiviteléhez szeretettel ajánlom a Magyar Családellátó BL65 kecskeméti kende búzalisztjének a használatát!