Leveles csigák mákos és kakaós ízekben
A recept írott formája
Húzózsiradék összetétele
Kemény (kocka) vaj/margarin: 320g
BL55 Finomliszt: 65g
A tészta összetétele
BL55 Finomliszt: 700g
Friss élesztő: 35g, vagy szárított élesztő: 10g
Só: 6g
Cukor: 60g
Vaj/Margarin: 70g
Tojás: 1db
Ecet: 4ml
Tört jég: 80g
Tej: Tört jéggel egybe mérve 350ml
Kakaós Töltelék Recept
Holland Kakaópor: 30g
Kristálycukor: 120g
Mák töltelék recept
Darált Mák: 100g
Vaniliás Cukor: 1cs. (8g)
Cukor: 100g
Tej: 150ml
Mazsola: ízlés szerint
Citrom leve: ízlés szerint
1db citrom reszelt héja
Szükséges még 1db tojásra a kenéshez
Az elkészítés menete
1. Húzó zsiradék elkészítése, a hozzá tartozó margarin és liszt elkeverése, téglalap formájúvá alakítása, majd a hűtőben való vissza dermesztése.
2. Tészta Dagasztás
3. A főzött máktöltelék, valamint a kakaó töltelék elkészítése
4. Hideg pihentetés: 15 perc
5. Húzó zsiradék tésztába csomagolása, kinyújtás, szimpla hajtás
6. Hideg pihentetés: 10 perc
7. Kinyújtás, dupla hajtás
8. Hideg pihentetés: 10 perc
9. Kinyújtás szimpla hajtás
10.Hideg pihentetés: 15 perc
11. A tészta készre nyújtása, majd az elosztása
12. Formai kialakítás a videón bemutatott módon
13. Lemezre helyezés, felvert tojással való lekenés
14. Kelesztés: 40-60 perc
15. Közvetlen a sütés előtt még egyszer átkenni tojással
16. Sütés: 240C°-ra előmelegített száraz légterű, alsó-felső módba állított sütőbe kell behelyezni, majd a hőmérsékletet egyből visszaállítani 220C°-ra és így sütni 14-20 percig a csigák méretétől függően
A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!
A recept prémium minőségi kiviteléhez szeretettel ajánlom a Gábor a Házi Pék Finompékáru liszt használatát!