Leveles csigák mákos és kakaós ízekben

Leveles tésztából készült csigák mákos és kakaós töltelékekkel. A kakaós természetesen isteni, a mákos pedig varázslatos, mindenkinek nagyon ajánlom.
A videós recept bemutatás megtekinthető az alábbi gombra kattintva, a teljes írott forma pedig itt megtalálható.
A recept két részre van osztva, az első rész a tészta dagasztásról és a leveles rétegek kialakításáról, a második rész pedik a csigák elkészítéséről szól.


A YouTube-on fel lehet iratkozni a csatornámra, így mindig a lehető leghamarabb lehet értesülni a legújabb receptjeimről és természetesen minden egyes feliratkozásért nagyon hálás vagyok!

A recept írott formája

Húzózsiradék összetétele

  • Kemény (kocka) vaj/margarin: 320g

  • BL55 Finomliszt: 65g

A tészta összetétele

  • BL55 Finomliszt: 700g

  • Friss élesztő: 35g, vagy szárított élesztő: 10g

  • Só: 6g

  • Cukor: 60g

  • Vaj/Margarin: 70g

  • Tojás: 1db

  • Ecet: 4ml

  • Tört jég: 80g

  • Tej: Tört jéggel egybe mérve 350ml

Kakaós Töltelék Recept

  • Holland Kakaópor: 30g

  • Kristálycukor: 120g

Mák töltelék recept

  • Darált Mák: 100g

  • Vaniliás Cukor: 1cs. (8g)

  • Cukor: 100g

  • Tej: 150ml

  • Mazsola: ízlés szerint

  • Citrom leve: ízlés szerint

  • 1db citrom reszelt héja

Szükséges még 1db tojásra a kenéshez

Az elkészítés menete

1. Húzó zsiradék elkészítése, a hozzá tartozó margarin és liszt elkeverése, téglalap formájúvá alakítása, majd a hűtőben való vissza dermesztése.

2. Tészta Dagasztás

3. A főzött máktöltelék, valamint a kakaó töltelék elkészítése

4. Hideg pihentetés: 15 perc

5. Húzó zsiradék tésztába csomagolása, kinyújtás, szimpla hajtás

6. Hideg pihentetés: 10 perc

7. Kinyújtás, dupla hajtás

8. Hideg pihentetés: 10 perc

9. Kinyújtás szimpla hajtás

10.Hideg pihentetés: 15 perc

11. A tészta készre nyújtása, majd az elosztása

12. Formai kialakítás a videón bemutatott módon

13. Lemezre helyezés, felvert tojással való lekenés

14. Kelesztés: 40-60 perc

15. Közvetlen a sütés előtt még egyszer átkenni tojással

16. Sütés: 240C°-ra előmelegített száraz légterű, alsó-felső módba állított sütőbe kell behelyezni, majd a hőmérsékletet egyből visszaállítani 220C°-ra és így sütni 14-20 percig a csigák méretétől függően


A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!


A recept prémium minőségi kiviteléhez szeretettel ajánlom a Gábor a Házi Pék Finompékáru liszt használatát!

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.