Lepénykenyér

Ebben a videómban a nyári grill szezonra készülve egy isteni finom lepénykenyér receptet hoztam, amely a szuper ízvilágán kívül az egyszerűsége végett is jó választás, hiszen akár egy sima felületű grillapon, akár egy serpenyőben, olaj nélkül kisüthető. Szeretettel ajánlom a recept kipróbálását!

A videós recept bemutatás megtekinthető az alábbi gombra kattintva, a teljes írott forma pedig itt, vagy a videó alatti leírásban megtalálható.

A YouTube-on fel lehet iratkozni a csatornámra, így mindig a lehető leghamarabb lehet értesülni a legújabb receptjeimről és természetesen minden egyes feliratkozásért nagyon hálás vagyok!

A recept írott formája

A tészta összetétele

Az elkészítés menete

1. Tészta dagasztása a sót és az olajat a dagasztás utolsó perceiben hozzáadva.

2. Tésztaérés: 45-60 perc

3. A tészta osztása 7×100g-os darabokra, majd az elosztott tésztadarabok gömbölyítése.

4. Kelesztés: 45-60 perc

5. A tésztadarabok kinyújtása, majd a 220C°-ra előmelegített Braun MultiGrill 9 sima felületű grillapjaira, vagy előmelegített serpenyőbe helyezésük.

6. Sütés: oldalanként kb. 2-3 percig.

7. Sütés után vékonyan kenjük át a felületüket olvasztott vajjal, vagy egyéb zsiradékkal. (ez akár el is hagyható)


A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.