Lepénykenyér
Ebben a videómban a nyári grill szezonra készülve egy isteni finom lepénykenyér receptet hoztam, amely a szuper ízvilágán kívül az egyszerűsége végett is jó választás, hiszen akár egy sima felületű grillapon, akár egy serpenyőben, olaj nélkül kisüthető. Szeretettel ajánlom a recept kipróbálását!
A videós recept bemutatás megtekinthető az alábbi gombra kattintva, a teljes írott forma pedig itt, vagy a videó alatti leírásban megtalálható.
A YouTube-on fel lehet iratkozni a csatornámra, így mindig a lehető leghamarabb lehet értesülni a legújabb receptjeimről és természetesen minden egyes feliratkozásért nagyon hálás vagyok!
A recept írott formája
A tészta összetétele
Gábor a Házi Pék Finompékáru liszt: 300g (alternatíva: BL55)
120-as köves kamut búzaliszt: 100g (alternatíva: egyéb kamut, vagy BL55)
Friss élesztő: 10g
Só: 8g
Cukor: 4g
Olívaolaj: 12g (altenatíva: egyéb növényi olaj)
Kefír:150g
Víz: 130ml
Az elkészítés menete
1. Tészta dagasztása a sót és az olajat a dagasztás utolsó perceiben hozzáadva.
2. Tésztaérés: 45-60 perc
3. A tészta osztása 7×100g-os darabokra, majd az elosztott tésztadarabok gömbölyítése.
4. Kelesztés: 45-60 perc
5. A tésztadarabok kinyújtása, majd a 220C°-ra előmelegített Braun MultiGrill 9 sima felületű grillapjaira, vagy előmelegített serpenyőbe helyezésük.
6. Sütés: oldalanként kb. 2-3 percig.
7. Sütés után vékonyan kenjük át a felületüket olvasztott vajjal, vagy egyéb zsiradékkal. (ez akár el is hagyható)
A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!